„Pachatel přišel po šesté hodině večer k rodinnému domu a zaklepal na okno.

Šestaosmdesátiletou ženu, která otevřela, požádal o sklenici vody, a ta neznámého muže v dobré víře pustila do domu," popsala jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová. Muž zneužil situace, prohledal místnost a staré ženě ukradl peněženku. Pak z domu odešel.

Případ byl posléze oznámen policii. Ta zjistila, že mladík má na svědomí i drogovou trestnou činnost. Droby nabízel zejména nezletilým a mladistvým dětem na Telčsku, ale i Třebíčsku a v Brně. Distribuoval především marihuanu, a to nezletilým dívkám. V jednom případě nabízel jedné z dívek i pervitin.

Muž měnil často místo svého pobytu a nezdržoval se na adrese svého trvalého bydliště. Státní zástupce na muže vydal souhlas se zadržením. Kriminalistům se podařilo muže dopadnout minulý týden.

Mladík byl trestán za majetkovou trestnou činnost už v minulosti. Na konci roku 2014 dostal trest obecně prospěšných prací, které doposud nevykonal. Nyní mu hrozí vězení až na pět let.

„Muž byl obviněn ze spáchání přečinu krádeže, přečinu porušování domovní svobody a přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy," řekl kriminalista Pavel Krčál.

IVANA HOLZBAUEROVÁ