„Když je venku takové horko, tak si pro zmrzlinu chodí mnohem více lidí. Zájem mají jak o kopečkovou, tak i o točenou. Řekla bych, že se prodávají tak nastejno," pověděla pracovnice pelhřimovských mléčných lahůdek Marie Hrnčířová.

Podle ní lidé s příchutěmi příliš neexperimentují a volí raději ty klasické. „Co se týče kopečkové zmrzliny, tak největší zájem mají o vanilkovou a čokoládovou," prozradila Hrnčířová.

Osvěžující pochoutku si 
v horkých dnech občas ráda dopřeje i Nikol Topičová 
z Prahy, která přes léto jezdí na svou chatu do Červené Řečice. „Pokaždé, když zavítáme do Pelhřimova, ihned se směrujeme k lahůdkám, kde si dáme točenou zmrzlinu," řekla a následně dodala, že tam ji mají nejlepší. „Nejčastěji si kupuji sorbet, protože mám ráda ovocné zmrzliny, jako například malinovou nebo jahodovou," dodala Topičová, která svým dětem nechce nezdravé zmrzliny příliš často kupovat, a proto je raději vyrábí doma. „Na domácí zmrzlinu mám formičky, které naplním rozmixovaným ovocem s hnědým cukrem a dám je zamrazit," ukončila Topičová.

To, že mají lidé větší chuť na zmrzlinu, když nastanou extrémně vysoké teploty, potvrzuje i Jana Kozojedová, která pracuje jako brigádnice ve stánku se zmrzlinou na Masarykově náměstí v Pelhřimově. „Nejvíce lidí na zmrzlinu přijde během odpoledne, například při cestě z práce. Častými zákazníky jsou také starší lidé s malými dětmi," přemítala brigádnice. Ve zmrzlinovém stánku na pelhřimovském náměstí se prý nejvíce prodává čokoládová, vanilková a občas i tvarohový míša.

V Cukrárně U Brány se milovníci zmrzliny svou oblíbenou pochoutkou neosvěží. „Zmrzlinu tu pouze vyrábíme a potom ji dodáváme do stánku před radnicí. Lidé se mohou těšit na speciální likérovou příchuť s malými větrníčky. Ta bude hodně dobrá," řekla jedna z pracovnic Cukrárny U Brány v Pelhřimově.

Denisa Šimanová