Stavební práce si vyžádaly prodloužení úplné uzavírky až na hranici obce Strměchy tak, aby mohla být zintenzivněna aktivita prací na celém modernizovaném úseku. „Důvodem je v tomto případě nejen charakter prováděných prací, ale i potřeba zvýšení bezpečnosti na stavbě,“ informovala mluvčí kraje Jitka Svatošová.

Objízdná trasa pro osobní automobily bude vedena po krajských komunikacích obousměrně, a to z Pelhřimov do Putimova, Nového Rychnova a Vyskytné, kde se řidiči napojí na silnici II/602.

Modernizace dvou úseků na silnici II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem, na které Kraj Vysočina čerpá evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu v rámci projektu II/602 hr. kraje – Pelhřimov, 8. a 9. stavba, probíhá uspokojivě. „Zmíněná akce drží nastavený časový harmonogram a vše zatím nasvědčuje tomu, že bude na konci října letošního roku zprovozněna a skončí tak dosavadní dopravní omezení,“ prozradila Jitka Svatošová.

V části silnice, která vede od hranice obce Olešná až po Strměchy, jde o kompletní rekonstrukci dva a půl kilometru dlouhého úseku.

Ilustrační foto.
Na dálnici D1 bude o víkendu rušno

Asfaltové souvrství dělníci ze zhotovitelské firmy SWIETELSKY stavební v celé délce i šířce odfrézovali, v některých místech navíc lokálně rozšířili vozovku nebo krajnici. Na výjezdu z Olešné směrem na Jihlavu přibyl nově pruh pro předjetí pomalu jedoucích vozidel v délce zhruba 350 metrů.

Druhý úsek vede od křižovatky v Dušejově až po obecní úřad v Hubenově. Na zhruba 1,8 kilometru dlouhém úseku dělníci mírně narovnali dva silniční oblouky. Náročnější však je rekonstrukce propustku u Dušejova při odbočení na Ježenou. V tomto místě bude vybudována provizorní komunikace.

Obě stavby s celkovým rozpočtem přibližně 110 miliónů korun musí zhotovitelská firma zprovoznit do konce října letošního roku.

Postupná modernizace silnice II/602 mezi Jihlavou a Pelhřimovem začala před osmi lety a zatím přišla na 446 miliónů korun. Všechny čtyři dosud realizované stavby na tomto významném regionálním silničním tahu byly podpořeny dotací EU.

Hraboš. Ilustrační foto.
Hraboš se stal příčinou sporu mezi zemědělci a ochránci přírody