Z úřadu práce minulý měsíc odešlo 167 lidí a k 31. srpnu v kraji hledalo práci 19 696 osob. Podíl nezaměstnaných lidí tak podle čerstvých údajů Úřadu práce ČR klesl o jednu desetinu procentního bodu na 5,7 procenta. Zlepšení nastalo ve dvou z pěti okresů Vysočiny, a to na Jihlavsku a na Třebíčsku. V kraji se také zvýšila nabídka volných pracovních míst.

Na Jihlavsku a na Třebíčsku v srpnu nezaměstnanost shodně klesla o desetinu procentního bodu. Na Třebíčsku, kde je nejvíc nezaměstnaných v kraji, nezaměstnanost koncem minulého měsíce činila 7,3 procenta. Práci tam hledalo 5 583 lidí. Ve zbývajících třech okresech Vysočiny, Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a Žďársku, se během srpna nezaměstnanost udržela na červencových hodnotách.

K mírnému srpnovému poklesu nezaměstnanosti přispěla rostoucí ekonomická aktivita podniků. „Dokládá to i skutečnost, že po skončení útlumové vlny dovolených ve firmách se opět zvýšila nabídka volných pracovních pozic," řekl analytik jihlavského úřadu práce Pavel Literák.

Nezaměstnanost na Vysočině.