Třebaže má značka v republice již deset prodejen, plnohodnotný značkový showroom Xiaomi Mi Store v Jihlavě byl teprve třetím otevřeným v republice. „Měli jsme tu stánek a rozhodli jsme se Jihlavě více přiblížit náš systém chytré domácnosti,“ vysvětlil marketingový specialista Marek Michl.

Výhodné ceny smartphonů i další elektroniky lákaly zejména mladé zákazníky. Někteří z nich přišli už v pátek večer. „To čekání za to stálo,“ řekl s úsměvem sedmnáctiletý Viktor Dušek z Olomouce, když si jako první kupoval telefon za zlomek jeho běžné ceny. Přes noc mohl zůstat v nákupním centru, což kvitoval s povděkem.

Ilustrační foto
Větrný Jeníkov se rozšíří, vznikne tam 26 nových parcel

Nebyl rozhodně sám, kdo věděl, že je třeba přijít včas. „Už mi volali fanoušci Xiaomi s prosbami, zda by mohli například před otevřením centra přespat v autě, aby měli co nejlepší místo ve frontě,“ prozradila Jana Vránová, marketingová manažerka City Parku.

Ti, kteří se spoléhali na to, že stačí přijet ráno, před sebou měli už dlouhou frontu, kterou hlídala ochranka. Zástupce značky to ale nepřekvapilo. „Vždy, když otevíráme kamennou prodejnu, je zájem obdobný,“ podotkl Michl.

Kolony kvůli popadaným stromům na dálnici D1 okolo 127. kilometru směrem na Brno.
Silný vítr večer zastavil provoz na dálnici, rozjela se až ráno

Kromě Xiaomi Mi Store lze v City Parku zakoupit smartphony také v prodejnách iWant, Xiaomi, Mobil Pohotovost, Datart a Coradia.