„Mám už za sebou jednu expedici na Denali, nejvyšší horu Severní Ameriky. Moje přednáška ve Studnicích se bude týkat právě této výpravy," sdělil Radek Jaroš.

„Ve Studnicích se trochu zdržím, protože tam ještě v sobotu ráno v půl desáté odstartuji Nordic walking tour 2016. Kdo má chuť chodit, může se také přidat," dodal novoměstský horolezec.

Sobotní program bude mít Radek Jaroš velmi nabitý. Z nejvýše položené obce na Vysočině, ze Studnic, se musí přesunout do Nového Města na Moravě, konkrétně do sportovního areálu Vysočina Arena, kde na něj už budou čekat netrpěliví fanoušci.

„Od deseti hodin tam budu mít autogramiádu. Budou tam k mání také některé moje knížky a další věci na prodej. A v jedenáct hodin budeme startovat, pojedeme na kole. Naše první zastávka bude v Novém Městě na Moravě na náměstí," informoval Radek Jaroš, který nevyrazí na cestu sám, doprovázet jej budou všichni ti, kteří přijali jeho nabídku, aby se k němu alespoň na část trasy přidali.

U kašny na Vratislavově náměstí se s novoměstským horolezcem mohou setkat jeho další příznivci. „Přijedeme tam přibližně ve čtvrt na dvanáct. Po společné fotografii pak vyrazíme směr Hustopeče, v jednom z tamních vinařství budeme pak večer sedět a degustovat víno," pousmál se Radek Jaroš, který má k vínu podle svých vlastních slov kladný vztah.

„Co si budeme povídat, nakonec všechny horolezecké expedice se zrodily v hospodě. A víno stejně jako pivo k hospodě patří. Řadu let jsem také jezdil na Pálavu, takže krátce víno mám opravdu rád," potvrdil novoměstský horolezec.