Tento obor nebyl z důvodu malého zájmu otevřen pro školní rok 2018/2019, v portfoliu školy ale zůstává. „Co bude do budoucnosti, je otázka, na kterou v této chvíli neumím odpovědět,“ přiznal ředitel školy František Číhal.

Je reálné, že se tímto krokem natrvalo upraví zaměření školy. „Ředitel chce školu orientovat na umělecké obory, což je plně v souladu s jejím zaměřením. My jsme mu to již doporučovali,“ řekl k situaci vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu na Kraji Vysočina Kamil Ubr.

Casting Elite Model Look v jihlavském City Parku.
Mladé modelky se ukázaly v Jihlavě

Pro příští rok bylo zároveň přijato více žáků na umělecké obory, o které je stále větší zájem. „Ekonomické obory jsou nabízeny v Kraji Vysočina na zhruba jedenácti školách. Nabídka uměleckých oborů Scénická a výstavní tvorba, Modelářství a návrhářství oděvů, Textilní výtvarnictví a Užitá volba je ale pouze na jediné,“ vysvětlil Luboš Stejskal z krajského odboru školství, mládeže a sportu.

V situaci, kdy má každý budoucí středoškolák dvě přihlášky, by bylo nepříjemné přijít podobným způsobem o jednu z možností. To se ale nestalo. „Žádnému uchazeči přihláška nepropadla. Všichni měli dostatečný časový prostor přihlášku podat na jinou školu,“ řekl Číhal. A nemuseli ani měnit zaměření. „Stejný obor se otevírá na jiné soukromé škole,“ prozradil náměstek jihlavského primátora Jaromír Kalina (KDU-ČSL).

Ilustrační foto.
Řidiči musí zpomalit. Most nad ulicí Romana Havelky prochází rekonstrukcí