Jak dlouho jste starostou a jaké plány jste měl, když jste na úřad přišel?

Jsem starostou druhé volební období. Žádné velké plány jsem při nástupu do úřadu neměl. Ty velké stavební akce, jako čistička a kanalizace přišly časem.

Obec Věž na Havlíčkobrodsku.
Auta často bourala do jednoho domu. Raději jsme ho zbořili, říká starosta

Jaké nejdůležitější akce jste zvládli v minulých letech a co chystáte do budoucna?

Podařilo se nám připojit všechny místní části na vodovod a zájemcům o stavbu vlastních rodinných domků jsme nabídli 14 parcel. Jsou v lokalitě kde se říká Pod hrobkou. Jedná se o historickou hrobku, která patří k místnímu zámečku. Do budoucna bychom chtěli počty pozemků ještě rozšířit. Teď nás ale zaměstnává hlavně čistička.

Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Klikněte a podívejte se, kde všude jsme už byli a co zajímavého jsme tam zjistili.Zdroj: DeníkJak náročná je to akce? Někde se museli kvůli čističce zadlužit…

Je to akce za 70 milionů. Hlavní část pokryjeme ze státních dotací, od Kraje Vysočina dostaneme asi pět milionů. Zbytek zvládneme snad z rozpočtu abychom si nemuseli půjčovat.

Jaké plány máte kromě čističky pro tento a příští rok?

Plánujeme jen drobnosti. Údržbu obecního majetku, dětské hřiště v Leštině, stání pro odpadní kontejnery a odbahnění některých rybníků, konkrétně rybníka ve Skále.

Co vám dělá v úřadě největší starosti? Vaši kolegové na obcích si stěžují na zbytečné papírování…

Všechno má své pro a proti. Samozřejmě ta přebujelá administrativa je problém snad všude, ale musíme se s tím poprat. Jinak to nejde.