Hnutí ANO původně počítalo s tím, že funkci prvního náměstka bude vykonávat lídr krajské kandidátky Josef Pavlík. Nakonec však nominovalo Pavla Fraňka. Několik dnů po volbách totiž vyšlo najevo, že Pavlík zatajil své předlistopadové členství v KSČ.

Stal jste se nečekaně prvním náměstkem hejtmana Kraje Vysočina. Bylo to pro vás překvapení?

Překvapení to určitě bylo, moje jmenování prvním náměstkem hejtmana Kraje Vysočina vyplynulo ze situace, která po volbách v hnutí ANO nastala.

Setkal jste se už s hejtmanem Jiřím Běhounkem? Dokážete si spolupráci s ním představit?

S hejtmanem Kraje Vysočina jsem se po volbách ještě nesetkal, poprvé se pracovně potkáme 1. listopadu 2016 na prvním zasedání Zastupitelstva Kraje Vysočina. Jsem připraven se plně zapojit do práce pro náš kraj a věřím, že spolupráce s hejtmanem i s ostatními členy zastupitelstva bude konstruktivní a věcná.

Na starosti budete mít sociální oblast. Nakolik je vám blízká?

Jako učitel mám k sociální oblasti určitě hodně blízko, na řadu sociálních problémů narážíte i ve školství. Je mi ale jasné, že sociální problematika bude mít mnohem širší a hlubší rozměr.

Slyšel jste například o projektu Transformace sociálních služeb, do kterého se zapojil bývalý ústav v Jinošově?

Začal jsem studovat materiály, které se týkají oblasti sociální, na žádné komentáře a hodnocení si v této chvíli netroufnu.

Třebíčsko má nyní tři krajské radní. Je to podle vás výhoda?

Pro Třebíč a okolí je větší zastoupení v krajské radě určitě výhodou, bude nás více, kteří budou moci ovlivnit vývoj v našem regionu.

Znáte se navzájem? Dokážete spolupracovat? Prosazovat společně zájmy Třebíčska?

Známe se pracovně, na spolupráci se určitě domluvíme.

S Pavlem Pacalem jste v městském zastupitelstvu v Třebíči v opozici, v krajské radě zasednete spolu. Není to paradox?

Nevidím v tom žádný problém, spolupracovat je v zájmu nás obou, města i kraje.

Vy i Pavel Pacal jste učitelé, radní Jana Fialová má ve své dikci školství. Budete jí sdělovat své zkušenosti?

Oblasti školství se vyhýbat nebudu, mám za sebou třicetiletou praxi ve školství a sportu, své zkušenosti a názory bych rád uplatnil.

Nelitujete, že ze školy odcházíte? Říkal jste, že děti a rodiče to nesou nelibě…

Na jednu stranu je pravda, že úplně lehce se mi neodchází, navíc uprostřed školního roku. Zájem dětí mě potěšil. Na druhou stranu mám závazek k lidem, kteří mi dali svůj hlas ve volbách.