„Směle by se tam mohla testovat průchodnost terénních vozidel. I tak by se dal popsat profil této vozovky. Její opravou navážeme na rekonstrukce sousedních ulic z předchozích let, a dotáhneme tak do konce poslední neopravený úsek v této lokalitě,“ informoval tiskový mluvčí jihlavské radnice Radek Tulis.

Oprava se však prodraží kvůli odstranění původního povrchu. Jde totiž o nebezpečný odpad. „Povrch vozovky tvoří materiál, který nelze znovu použít nebo uložit na běžnou skládku. Vytěžená struktura vozovky se musí odvést na speciální skládku u Čáslavi. Proto je cena rekonstrukce vyšší,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast investic Vratislav Výborný (ČSSD).

Ilustrační foto: Deník/Atilla Racek
Velikonoce jsou přede dveřmi, kam na výlet?

Rekonstrukce vozovky a chodníku v asi stometrové Úprkově ulici tak radnici přijde na 2,5 milionu korun. „Původní odhady hovořily o částce blízké dokonce čtyřem milionům korun. Výběrové řízení ale cenu snížilo,“ dodal tiskový mluvčí.

Během měsíce by radnice měla vyřešit formální náležitosti rekonstrukce. „V červnu by mohla firma začít a ještě během letních prázdnin opravu i dokončit,“ odhadl harmonogram oprav primátor Jihlavy Rudolf Chloupek (ČSSD).