Vánoce v krabici
Od 1. do 30. listopadu je možné krabici odevzdat do Městské knihovny Jaroměřice nad Rokytnou, nám. Míru 2.
Začátkem prosince budou dárečky prostřednictvím zástupců města a pracovníků organizace Střed předány dětem.
Z důvodů, aby se dětem nedostaly věci, které do balíčku nepatří, prosíme, nezalepujte krabici. Nechte odnímatelné víko, aby bylo možné zkontrolovat její obsah.

„My jsme se rozhodli udělat akci tohoto typu v našem městě a pro děti z našeho okolí," informovala vedoucí Městského kulturního střediska Jaroměřice nad Rokytnou Lucie Melánová.

Zapojit se může každý. Stačí připravit krabici o velikosti 30 x 20 x 10 centimetrů a oblepit ji papírem s vánočními nebo dětskými motivy. „Rozhodněte se, komu chcete krabici věnovat, jestli chlapci nebo dívce, a také v jaké věkové kategorii. Ty jsou 2 až 4 roky, 5 až 9 a 10 až 14 let. Na obal krabice poté vyznačte, komu je krabice určena," popsala Melánová.

Do krabice mohou lidé zabalit výtvarné a školní potřeby, oblečení, knížky, puzzle, pexesa, stavebnice, karetní hry, plyšáky, autíčka, panenky a podobně.

Dárky i bez krabice

„Pokud nechcete tvořit celou krabici, ale přesto byste rádi něčím přispěli, můžete přinést libovolnou věc, která je do dárkové krabice vhodná. Organizátoři akce z těchto sesbíraných věcí krabici vytvoří," sdělila Melánová.

Akci kulturní středisko pořádá ve spolupráci s organizací Střed, která se zabývá prací s rodinami v náročných životních situacích a dětmi, které nemají to štěstí prožívat tak spokojené dětství, jak by si zasloužily. „Obzvláště o Vánocích by tedy bylo dobré udělat radost těm nejmenším," dodala Melánová.