Zastupitelé o všech navrhovaných investicích rozhodnou 13. února, na realizaci všech, které by byly třeba, se však letos určitě nedostane.  „Mezi prioritní radní řadí rekonstrukci mostu v Třebíčské ulici,“ potvrdil jeden ze zásadních projektů starosta Velkého Meziříčí Josef Komínek.

Nový most přes řeku Balinku má vyjít na 17,3 milionu korun – bude širší než stávající, přibudou na něm chodníky, pruh pro cyklostezku a z přemostění zmizí současné oblouky. Město co nejdříve zahájí výběrové řízení na dodavatele stavby.

Další významnou investicí, která může dostat zelenou, je doplnění potřebných financí na modernizaci sportoviště za třetí základní školou. Na tu už meziříčská radnice získala dotaci z ministerstva školství, ale po výběrovém řízení se cena oproti původním předpokladům zvýšila. Jako první tam má přijít na řadu nová plocha včetně tartanu, umělé trávy i osvětlení, a pak dojde také na tribunu. Oboje by podle vedení města mohlo být hotovo ještě letos, přičemž radní v této souvislosti navrhují přesun 16,8 milionu korun z loňského roku.

Dlouhosrstý standardní jezevčík Dyr je hnědé - mahagonové barvy. Hůře slyší. K lidem byl vždy přátelský, nyní je ale bázlivý a vystresovaný.
Jezevčíka Dyra vídají ve Žďáře, cestu domů ale zatím nenašel

Na 8,9 milionu korun vyjde komunikace a inženýrské sítě v areálu technických služeb v Třebíčské ulici, a z loňského roku mají být přesunuty ještě projekty pokračování stavebních prací v sídlišti Hliniště a přestavba a modernizace obřadní sítě.

Mezi novými investičními akcemi, jež radní zastupitelům navrhují ke schválení, je kromě již zmíněného nového mostu v Třebíčské ulici také třeba příspěvek Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko na rekonstrukci vodovodu v ulici K Novému světu ve výši 1,2 milionu korun, případně 1,3 milionu na výměnu křesel v kinosále Jupiter clubu. Dalších osmdesát tisíc korun si vyžádá výměna podlahové krytiny pod sedadly.

„Stávající sedadla jsou v kině už od povodně v roce 1985, takže by bylo dobré je po letech vyměnit za modernější a pohodlnější, na což poukazují i někteří návštěvníci. Chceme na ně navíc žádat o dotaci ze Státního fondu kinematografie, kde můžeme získat až půl milionu korun, budeme-li úspěšní,“ uvedl ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

Návrh letošních velkomeziříčských investic počítá rovněž s projektovou dokumentací veřejného osvětlení v Záviškově ulici za jednadevadesát tisíc korun.
Kromě vypracování projektu je v plánu také jeho realizace, přičemž nové veřejné osvětlení v Záviškově ulici bude meziříčskou radnici stát přibližně osm set tisíc korun.

Ilustrační foto
Chřipka zavřela školu v Mostištích