Systém se hodí pro chronicky nemocné lidi, jako jsou diabetici a kardiaci. Pravidelné sledování jejich základních životních funkcí by lékařům mělo umožnit reagovat rychleji na případné zdravotní výkyvy. Do pilotního projektu se zapojily nemocnice v Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Novém Městě na Moravě a také Domov pro seniory Mitrov.

Ke sledování zdravotního stavu na dálku je potřeba centrální softwarový systém s přehledy zdravotních dat pacientů. Sami pacienti dostanou set přístrojů, které se vejdou do příručního kufříku. V tomto setu bude monitorovací jednotka pro přenos dat prostřednictvím mobilního telefonu a vybavení potřebné pro sledování jejich zdravotního stavu, jako je tlakoměr, měřič hladiny cukru v krvi či EKG.

Systém vzdáleného sledování zdravotního stavu pacientů řeší kraj ve spolupráci se společností z Tchaj-wanu. Díky spolupráci Vysočiny s tchajwanskými partnery se už dříve uskutečnil projekt eAmbulance týkající se elektronického objednávání pacientů ve zdravotnických zařízeních i projekt Muzeum 4U umožňující návštěvníkům kulturních zařízení kraje prohlídku s využitím elektronického průvodce.