Delegáti zároveň schválili kompletní kandidátní listinu s deseti náhradníky. V minulých volbách ČSSD zvítězila, když získala 21 ze 45 mandátů. Sociální demokraté se pak s komunisty dohodli na podpoře menšinové vlády. 

Spolupráci s KSČM Chlád ani Běhounek nevyloučili ani v nastávajícím volebním období. "Chápu, že takové unesení (o zákazu spolupráce s komunisty) může existovat na celostátní úrovni, na krajské úrovni je to o něčem jiném. Na Vysočině, tak jako ve městech, se všichni (politici) známe, pro mě je důležité jaký je kdo člověk, jeho odbornost, a ne to, jakou značku má za sebou," řekl Chlád. 

Komunisté, kteří se v posledních volbách umístili za ČSSD a ODS a získali osm mandátů, schválili svého lídra ve čtvrtek. Je jím současný předseda bezpečnostní komise rady Kraje Vysočina Jan Slámečka. Občanské demokraty povede do podzimních voleb místopředseda místního sdružení v Přibyslavi na Havlíčkobrodsku Ota Benc. Bývalého ředitele havlíčkobrodské nemocnice Víta Kaňkovského si do čela své kandidátky zvolila KDU-ČSL. Lídrem Strany práv občanů - zemanovců je na Vysočině Bohumil Trávník. 

Lídr společné kandidátky TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí by měl být znám do konce dubna. Věci veřejné by měly svého krajského volebního lídra představit v polovině května. 

V krajských volbách na Vysočině v roce 2008 zvítězila ČSSD před ODS, KSČM a lidovci. Sociální demokraté získali 21 z celkem 45 mandátů, občanští demokraté 11, komunisté osm a lidovci pět. Sociální demokraté se s komunisty dohodli na podpoře menšinové vlády.