„Případ policisté dále prošetřují, není vyloučené, že dojde ke změně právní kvalifikace na trestný čin krádeže," uvedla v úterý jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policie ženu dopadla toto pondělí, kdy prodavačka z třebíčského obchodu ve Spojovací ulici oznámila, že jí z obchodu utekla zákaznice bez zaplacení za pánskou košili, která stojí necelých čtyři sta korun. „Po spuštění alarmu vyběhla na parkoviště, nasedla do vozidla Renault Clio na místo spolujezdce a odjela," popsala událost Kroutilová. Podezřelý vůz zastavili třebíčští městští policisté na Žerotínově náměstí.

„Ve vozidle byl muž a žena. Žena odmítala z automobilu vystoupit. Na místo byla přivolána policejní hlídka. Žena nespolupracovala a odmítala uposlechnout výzvy policistů," podotkla mluvčí policie. Zlodějka putovala na policejní oddělení. Jednatřicetiletý řidič, který dotyčnou provázel, byl podnapilý. „Je podezřelý ze spáchání dopravního přestupku," poznamenala Kroutilová.

Jak vyplynulo z policejního výslechu, žena se tentýž den ráno dopustila krádeže v Jihlavě v ochodě na sídlišti Březinky, kde sebrala zboží v hodnotě necelých čtyři sta korun. Jenomže takovýchto drobných krádeží se dopouštěla opakovaně na různých místech Vysočiny. Například na začátku března ve večerních hodinách v jihlavské prodejně bez zaplacení 3 500 korun odnesla sto čokolád.