Ten pracoval pro Vidocqua na řádnou pracovní smlouvu od července do poloviny října 2012. Jenže za práci pro školu bojových umění nedostal zaplaceno ani za jeden měsíc.

„Byl jsem u něj zaměstnán jako Matras Manager. Vyplňoval jsem výkonnostní grafy jednotlivých žáků. Vidocque tvrdil, že to je jeho patent," vzpomíná Jaroslav Slabý.
Práci pro Vidocqua si sehnal přes inzerát.

„Překvapilo mne, jak rychle zareagoval, když jsem řekl, že mám o práci zájem. Předtím jsem byl dvacet let státním zaměstnancem. Když jsem zjistil, jak se to s panem Vidocquem má, dal jsem výpověď," řekl Deníku Jaroslav Slabý.
Peníze za odvedenou práci dodnes neviděl.

„Dal jsem podnět k řešení na inspektorát práce a výsledkem je, že dodnes nemám ani korunu. Jeho sliby, že mzdu vyplatí, nikdy nedodržel. Když dostal od inspektorátu práce lhůtu k odstranění, přestal komunikovat. Nedal mi ani zápočtový list. Musel jsem se ho zdlouhavě domáhat u paní účetní, kde byla dokumentace vedena. Na moje telefonní výzvy neustále oddaloval termín výplat. V podstatě si jen vymýšlel," popisuje Slabý chování Zdenka Vidocqua, který si změnil jméno. Dříve se jmenoval Zdeněk Večerka.

„Půjčil" si i svářečku

V rejstříku trestů má pět záznamů. Za podvod a zpronevěry a maření výkonu úřed-ního rozhodnutí. Naposledy byl z vězení propuštěn v roce 2012. Nyní už stojí před soudem znovu, kvůli zpronevěřené svářečce, kterou si měl půjčit u jedné jihlavské firmy. Vidocque u soudu slíbil, že svářečku vrátí 18. listopadu. Přivézt by mu jí měl známý z Polska, kde měl Vidocque vyrábět boxerský ring. Pokud svářečku nevrátí, není vyloučeno, že skončí znovu za mřížemi. Problém má i v Havlíčkově Brodě. Kromě toho, že dluží za nájem prostor, kde zřídil školu bojových umění v Havlíčkově Brodě. Měl si vypůjčit posilovací stroj za zhruba šedesát tisíc korun, který prodal třetí osobě, a peníze utratil pro vlastní potřebu. Případ by měl brzy řešit brodský okresní soud.

Jaroslav Slabý zvažuje další právní kroky.

„Dluží mi něco málo přes šestadvacet tisíc korun. Myslím, že by se mu měli všichni vyhnout velkým obloukem, protože je to podvodník, který to s lidmi umí," varuje před Vidocquem Jaroslav Slabý.
Po krachu školy bojového umění v Havlíčkově Brodě se Vidocue přemístil do Jihlavy, kde zřídil bar se zápasnickým ringem. Pořádá v něm zápasy v bojovém umění. Další zápas, v němž se utká sám Vidocque, se koná 17. listopadu.