Za mříže putoval rovnou z Protialkoholní záchytné stanice v Jihlavě.

„Mohu potvrdit, že odsouzený, na něhož byl vydán příkaz k zatčení, byl minulý týden v pátek večer eskortován do výkonu trestu," informoval jihlavský policejní mluvčí David Linhart.

Horký ignoroval hned dva nástupní termíny do výkonu trestu ze začátku srpna a září. Požádal sice o odklad ze zdravotních důvodů, ale žádost ani jednou dostatečně nezdůvodnil. Minulý týden v úterý došla soudci Krajského soudu v Hradci Králové trpělivost a na Horkého vydal příkaz k zatčení a dopravení do věznice.

Policie si pro Horkého přišla přímo do jeho domu v Lipnici nad Sázavou. Jenomže Horký odmítal policisty vpustit do domu. Nakonec museli využít neuzamčených zadních dveří. V domě policisté zjistili, že je Horký opilý, a přivolali lékaře. Protože se Horký navíc pokusil o demonstrativní sebevraždu, policisté doporučili, aby byl převezen do Jihlavy na protialkoholní záchytnou stanici. Tak se také stalo.

„K nám byl převezen v jedenáct hodin dopoledne. V dechu mu bylo naměřeno 2,61 promile alkoholu. Pobyt zachyceného na stanici byl bezproblémový a už po osmi a půl hodinách byl propuštěn," uvedl Martin Málek, mluvčí Služeb města Jihlavy, které záchytku provozují.

Horký ještě v noci putoval za mříže

Horkému se sice znovu podařilo nástup do vězení oddálit, ale jen o několik hodin. Policisté si počkali, 
až Horký vystřízliví, a ještě v pátek v noci ho rovnou ze záchytky odvezli do věznice v Hradci Králové.

„Zachycený za pobyt na záchytce nezaplatil ani korunu. Má na to čtrnáct dní, jinak budeme dluh vymáhat právní cestou," podotkl Martin Málek.

Podle definitivního rozhodnutí Vrchního soudu v Praze Ladislav Horký mezi roky 2007 až 2010 vystavoval falešné faktury a do účetnictví obecního úřadu zařazoval fiktivní doklady a faktury za práce, které nebyly provedeny.

Kromě toho měl bývalý lipnický starosta také zfalšovat kolaudační rozhodnutí stavebního úřadu.

Machinace Ladislav Horký prováděl u investic a majetku pořízených z dotací, například při prodeji bytů, rekonstrukci veřejných prostranství či budování zázemí na hřišti. Obec kvůli tomu musela milionové dotace vracet.

Horký se na čelných postech v Lipnici pohyboval od začátku devadesátých let. V posledních volbách v říjnu 2014 byl zvolen jako nezávislý na kandidátní listině uskupení Rozvoj obce. Stále je také členem Obecního zastupitelstva v Lipnici nad Sázavou.