Muž je obviněn z obchodu s pervitinem, krádeže sedmi tisíc korun, řízení automobilu i přes soudní zákaz a ničení cizího majetku. Obžalovaný si tak může případně odsedět až deset let za mřížemi.

Nejtěžší obvinění z celého seznamu se samozřejmě týká drog. Knob, kterého do soudní síně přivedla v poutech vězeňská eskorta, prý v uplynulých letech podle státního zástupce Lukáše Vodičky prodal nebo dal minimálně třem narkomanům více než sto gramů pervitinu v hodnotě několika desítek tisíc korun.

Obžalovaný ale všechna obvinění rezolutně odmítal. „Nic jsem neprovedl, oni mi ty drogy kupovali a pak si sami odsypávali. Nemají mě rádi, proto mě z toho obviňují,“ vysvětloval v soudní síni emotivně obžalovaný. Podle vlastních slov dokonce obchodoval s drogami pod dohledem kriminalistů, kteří situaci měli monitorovat. Knob popřel i nařčení z krádeže sedmi tisíc korun z bytu své bývalé klientky.

„Jeho přítelkyně prý obchází lidi, aby proti němu nevypovídali. Známe se už dlouho a drogy jsem bral už dříve, ale až když jsem poznal Martina, stal jsem se závislým. Pervitin mi prodával třeba na benzinkách a dával mi taky proto, abych mu prostě jen dělal společníka,“ komentoval další ze svědků, Roman Šnajdr.

Řídil nějaký Pepa

Zajímavá byla i výpověď obžalovaného ohledně události z loňského roku, kdy měl i přes zákaz řízení Knob jet do Chotěboře, ze žárlivosti propíchat gumy u auta bývalému příteli své družky.

„Já za volantem neseděl, řídil nějaký Pepa,“ oháněl se obžalovaný. Knob před senátem tvrdil, že pneumatiky poškozenému zničila právě jeho družka, která jeho verzi podpořila. A to i přesto, že krátce po celém incidentu tvrdila své matce, že na vině je právě její žárlivý přítel. Toho navíc při činu podle své výpovědi viděl i sám poškozený Jiří Čermák.

Paradoxní na celé věci je i fakt, že k ničení kol došlo jen těsně předtím, než měl Knob se svou přítelkyní Zuzanou odjet do Španělska, kam prý chtěli utéci před svými současnými problémy.

Kdyby ho tedy krátce poté na okraji Chotěboře v autě nezadržela policejní hlídka, možná by včera v soudní síni vůbec nestál.
Celá kauza je bezpochyby jednoznačně vážnou záležitostí, ovšem některé části výpovědi obžalovaného, nebo svědků, budily na tvářích přítomných v soudní síni spíše úsměv.

„Nejsem žádný velký čtenář,“ reagoval například jeden ze svědků, Petr Šťastný, kterého se předseda senátu ptal, proč si na policejní služebně po sobě nepřečetl svoji výpověď. Tu totiž Šťastný u soudu částečně zpochybňoval.

Třešničkou na dortu pak byly dohady dalšího z předvolaných svědků a obžalovaného o tom, co vlastně Knob svým známým nabízel.
Spory o to, zda šlo o tvrdé drogy, nebo tablety na podporu sexuální aktivity, jak tvrdil Knob, tak definitivně rozřešeny nebyly.

Soudní senát v čele s předsedou Janem Doležalem, který povolá ještě další dva svědky, odročil jednání na 13. března. Zároveň byla zamítnuta žádost obžalovaného na propuštění z vazby.