Jde o téhož muže, který od Daniely Frantálové nakupoval pervitin, který pak do Jihlavy ze severních Čech dovezl Daniel Berka.

Přívarovu svědeckou výpověď včera soudce se souhlasem všech stran pouze přečetl. Přívara potvrdil, že od Frantálové koupil tři až čtyři gramy drogy. Muž je navíc příkladem toho, co s lidmi dokáží drogy udělat.

Vazbu pro něj kriminalisté navrhli, protože fyzicky napadl svou přítelkyni, která je také uživatelkou drog a má kvůli nim rovněž problém se zákonem. Navíc i ona svědčila v případu Berka a spol.

Jenže způsob, jakým Přívara svou družku napadl, zaskočil i otrlé kriminalisty.

Jeden den v květnu ji v jihlavském bytě po úderu do hrudníku zlomil dvě žebra. Následkem bylo, že si propíchala plíce a musela být hospitalizována v nemocnici. Brzy ji pak napadl znovu. Mlátil ženu pěstmi a kabelem od nabíječky mobilu do hlavy a celého těla. Přívarova přítelkyně byla kabelem doslova zbičovaná a krvavé šrámy a podlitiny měla po celém těle.

To ale nebylo všechno. Přívara vytáhl zraněnou dívku z bytu a vlekl ji k řece Jihlavě. Donutil ji si vysvléknout šaty. Po cestě ji kopl několikrát do hlavy, když žena odmítala jít dál. Nahou ji přinutil, aby si vlezla do řeky, kde musela být ponořená až po krk asi dvacet minut.

Mezitím ji nechal jednou vylézt z vody a pak jí přikázal, by se tam zase vrátila. Přívara pak sám inicioval zavolání záchranné služby. Žena utrpěla četné pohmožděniny, podlitiny, zlomeniny a oděrky.

„Muže jsme obvinili ze čtyř trestných činů, a to z vydírání, ublížení na zdraví, výtržnictví a loupeže. Za to mu hrozí dva až deset let vězení," informovala jihlavská policejní mluvčí Dana Kroutilová.

Okresní soud včera nakonec rozhodl o vzetí Přívary do vazby.

Podle informací Deníku není vyloučeno, že případ nakonec skončí na stole krajských kriminalistů. Záležet bude na závěrech znaleckého posudku. Podle něj může být čin překvalifikován i na pokus o těžkou újmu na zdraví.

V takovém případě by mohlo Přívarovi hrozit až dvanáct let vězení a případ by nakonec skončil na Krajském soudě v Brně.