Od té doby uplynulo už zhruba osm let. Klub se tehdy k represivnímu kroku odhodlal vůbec poprvé v historii. Jedním z prvních, kdo na černé listině skončil, byl dnes devětatřicetiletý rváč a výtržník David Kuřítko z Jihlavy (na archivním snímku). Ten se mimo jiné „proslavil“ tím, že v roce 2009 během hokejového utkání mezi Duklou Jihlava a Chomutovem fyzicky napadl rozhodčího René Trombíka.

Kuřítko za to u soudu dostal podmínku a roční zákaz vstupu na všechny stadiony v zemi. FC Vysočina ale šla ještě dál a zákaz pro Kuřítka trval i po vypršení soudního zákazu. Mluvčí klubu Miroslav Fuks to tehdy zdůvodnil tím, že je pouze na vedení klubu, komu vstup na stadion povolíí a komu ne.

„Od té doby už uplynulo několik let a zákaz vstupu na stadion pro pana Kuřítka už dávno pominul,“ potvrdil Deníku Miroslav Fuks. V současné době už klub podobnou černou listinu nemá. „Není v silách klubu zamezit potrestaným lidem vstup na stadion,“ vysvětlil Fuks.

David Kuřítko byl již osmkrát odsouzen za majetkovou i násilnou trestnou činnost. Naposledy byl letos v únoru pravomocně odsouzen k podmínce za krádeže u Okresního soudu v Třebíči. Ve středu měl být znovu souzen. Tentokrát Okresním soudem v Jihlavě kvůli hospodské rvačce. Jenže David Kuřítko k soudu nepřišel.

Ilustrační foto.
Výtržník napadl dalšího muže, není to poprvé

„Soud musel případ vyloučit k samostatnému projednání, protože se zjistilo, že obžalovaný v Rakousku vykonává dvouletý nepodmíněný trest za krádeže,“ podotkl jihlavský státní zástupce Ivo Novák.

Za rvačku tak dostal trest sok Kuřítka, třiadvacetiletý Petr Mládek ze Vsetína. Za ublížení na zdraví a výtrž᠆nictví dostal 300 hodin obecně prospěšných prací a dvouletý zákaz pobytu na Jihlavsku. Rozsudek je pravomocný. Mládek i státní zástupce se vzdali práva na odvolání.

Incident mezi Kuřítkem a Mládkem, který už byl v minulosti také soudně trestán, se odehrál loni v srpnu v baru Olymp v Jihlavě. Oba byli opilí a pustili se do sebe po předchozí hádce. Hůř dopadl Kuřítko, který skončil v nemocnici s pohmožděním hlavy, podvrtnutím a natažením krční páteře, ranou na hlavě, odřeninami obou kolen a zad a poraněním zubu. Mládek měl pouze nateklý ret.

Areál policie je ukrytý v lesích mezi Třeští a Stonařovem.
Policisté chtějí na „Pouštích“ cvičný areál za 150 milionů