Podle informací Deníku si nechal pouze původní křestní jméno a k němu si přidal druhé. Navíc přijal i nové příjmení.

Jeho nové jméno je tedy nyní Michal Ambrosius Pokorný. Změna pravděpodobně souvisí s tím, že nechtěl dělat ostudu svému rodnému jménu.

Proč ale navíc přijal „církevní" jméno Ambrosius není jasné. Nelze vyloučit ani to, že Kisiov alias Pokorný se ve vězení obrátil na víru… Ambrosius je latinská podoba jména Ambrož. Svatý Ambrož byl církevní otec a biskup. Ambrosius je ovšem i značka piva.

„Pokud si chce někdo změnit příjmení, musí v žádosti zdůvodnit, proč tak chce učinit, a zaplatit poplatek tisíc korun," uvedl mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Pokud si chce někdo změnit hanlivé či směšné příjmení, zaplatí pouze sto korun. Za přijmutí druhého křestního jména žadatel neplatí, stačí pouze vyplnit prohlášení.

U lidí, kteří se dostali do problémů se zákonem, není změna jména nic výjimečného.

Nedávno si jméno změnil i jeden sňatkový podvodník z Vysočiny či podvodník z Jihlavy Zdenek Vidocque.

Jméno si změnil i bývalý manažér firmy ICOM Ivo Leopold na Martin Miller odsouzený za podvod s takzvanými bahamskými akciemi.

Michal Kisov alias Michal Ambrosius Pokorný si proti pravomocnému odsuzujícímu rozsudku podal ústavní stížnost. Argumentoval tím, že podle jeho názoru nebyly splněny zákonné podmínky pro uložení výjimečného trestu.

Už dříve tvrdil, že pětadvacetiletý trest je podle něj nepřiměřeně tvrdý trest. Podle něj soudy nevzaly v potaz polehčující okolnosti, tedy to, že byl do té doby bezúhonný, k činu se přiznal, projevil lítost a s kriminalisty spolupracoval na objasnění trestné činnosti.

Ústavní soud však jeho argumenty nepřijal, a stížnost Pokorného odmítnul. Vyplývá to z registru stížností, který ve své internetové databázi vede Nejvyšší soud. Podle informací ČTK jde o Michala Kisiova (Pokorného).

Další dva spolupachatelé Tomáš Zavřel a Jakub Doležal totiž stížnosti nepodali.

Mluvčí ÚS Miroslava Sedláčková výsledek řízení ne-komentovala, odůvodnění dosud není k dispozici na webu soudu. Odmítnutí stížnosti nepotvrdila ani advokátka Klára Long Slámová. „K tomuto případu se zásadně nevyjadřuji," řekla ČTK.

Brutální vražda se stala v Jihlavě v polovině března 2013. Kisiov měl s dívkou údajně pohlavní styk. Ta mu prý pak řekla, že nahlásí policii znásilnění. Mladík reagoval tak, že nahou školačku vyhodil z okna bytu v Havířské ulici.

Dívka pád z jedenáctimetrové výšky na kamennou dlažbu dvora přežila. Kisiov ji odvlekl zpět do bytu, zavolal kamarádům Tomáši Zavřelovi a Jakubu Doležalovi. Podle obžaloby potom silně opilí mladíci přemýšleli, jak by se dívky zbavili.

Nakonec ji Kisiov se Zavřelem brutálně uškrtili, Doležal pomáhal s odklízením těla. Ostatky hodili do kontejneru, ty skončily na skládce.
Justice dospěla k závěru, že čin byl spáchán zvláště trýznivým způsobem. Dívka trpěla desítky minut, musela vnímat, že ji čeká smrt.

Pachatelům přitížilo také vystupování po činu. Zavřel má strávit ve vězení 24 let, Doležal dostal čtyřletý trest. Kisiov a Zavřel musejí podle rozsudku zaplatit rodičům a bratrovi zavražděné odškodné 655 tisíc korun, Kisiov navíc i náhradu zdravotní pojišťovně.