V zadní části hotelu vykopl uzamčené dveře do skladiště, které prohledal. Následně otevřel neuzamčené dveře zajištěné zevnitř jen pomocí trámku vedoucí do skladu uhlí, který prošel, a vykopl uzamčené dveře vedoucí do skladiště nářadí a dřeva.Tam vzal zednické kladívko a velkou palici a již měl volný přístup téměř po celé budově.

„V přízemí v jedné z místností poškodil vstupní dveře, dále prohledal další místnosti, v patře budovy prohledal veškeré neuzamčené pokoje, ve kterých rozházel vybavení. Ve dvou z pokojů postříkal stěny a stropy za pomocí injekční stříkačky s neznámou látkou modré barvy. Rozbil keramickou misku a následně pokračoval do sálu, který prohledal a rozbil vstupní dveře zajištěné řetězem a visacím zámkem vedoucí do dalších místností za sálem. Vstoupil do další místnosti, kde vysadil nezajištěné dveře z pantu a v těchto rozbil skleněnou výplň a nad těmito dveřmi rozbil dřevěný rám se skleněnou výplní,“ popsal řádění neznámého vandala v ledečském periodiku policista Josef Daněk z Ledče nad Sázavou.

Pachatel způsobil poškozenému majiteli na rozbitém zařízení škodu ve výši nejméně 14 tisíc korun, dále pak škodu na odcizených věcech kodu ve výší 1.000 korun.