Ve čtvrtek 29. března chtěli policisté kolem šesté hodiny večer zastavit a zkontrolovat v Havlíčkově Brodě vozidlo VW Golf, které jelo po ulici U Cihláře. Řidič ale na výzvu k zastavení nereagoval a místo toho začal ujíždět ve směru na Radostín. Policisté za ním okamžitě vyjeli a dávali mu opakované výzvy k zastavení. Řidič je evšak ignoroval a ujížděl na Okrouhlici.

Hrad Ledeč nad Sázavou.
Ledečský hrad se poprvé v nové sezóně otevřel návštěvníkům

"Jel nebezpečně a ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu. V Okrouhlici řidič při průjezdu zatáčkou nezvládl řízení, vyjel na přilehlé parkoviště a dále mimo silnici, kde narazil do oplocení a dopravní značky. Ke zranění osob nedošlo," informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová. Z místa nehody řidič i jeho spolujezdkyně okamžitě utekli. Ne však nadlouho.

"Sedmadvacetiletou ženu policisté dostihli a zajistili, byla pod vlivem alkoholu i drog," doplnila mluvčí policie. Po stopě podezřelého muže se okamžitě vydal policejní psovod se služebním psem, který řidiče v krátké době nalezl schovaného v keřích u železniční trati u obce Babice. "Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu 1,45 promile alkoholu," popsala Jana Kroutilová.

Přítomnost alkoholu potvrdily i opakované zkoušky a pozitivní výsledek měl u muže i test na zjištění ovlivnění návykovou látkou. Ten vykázal přítomnost amfetaminu. Při dalším prověřování policisté zjistili, že dvaatřicetiletý muž z Havlíčkobrodska dokonce ani nevlastní a nikdy ani nevlastnil řidičské oprávnění. "Policisté provedli také kontrolu vozidla. Automobil VW Golf je v evidenci motorových vozidel veden jako zaniklý a vyřazený z provozu. Registrační značka na vozidle nebyla umístěna. Policisté místo dopravní nehody ohledali, zadokumentovali a provedli šetření. Škoda, která při ní vznikla, byla předběžně vyčíslena na více než deset tisíc korun," dodala mluvčí policie.

Dominik Michálek, Ořechov, 27. 3. 2018, 3 670 g
Podívejte se na další krásná miminka a hlasujte v anketě

Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a z řady dalších přestupků. Žena, která s ním ve vozidle jela, je podezřelá ze spáchání přestupku proti veřejnému pořádku.