Do pátrání se zapojily desítky policistů, hasičů a nasazen byl opakovaně také vrtulník letecké služby PČR. Není vyloučeno, že se žena mohla stát obětí násilného trestného činu, proto se opakovaně obracíme na sdělovací prostředky se žádostí o zveřejnění výzvy případným svědkům, kteří ženu mohli vidět. Jedná se nám zejména o neděli 28. července v době od 13:15 do 14:00 hodin, kdy se pohřešovaná žena měla údajně pohybovat v lokalitě U Rybníčku v Havlíčkově Brodě," napsala policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

Osmačtyřicetiletá žena odešla v neděli 28. července krátce po deváté hodině dopoledne z místa svého bydliště na ulici Zahradnického v Havlíčkově Brodě na procházku se psem. Do současné doby se žena do místa bydliště nevrátila a nepodala o sobě žádnou zprávu. Žena je vysoká přibližně 165 centimetrů, má střední postavu, vlnité černé vlasy a hnědé oči. Při odchodu na sobě měla šaty fialovo černo bílé barvy v délce ke kolenům, džínovou bundu a botasky. Pes, se kterým odešla žena z domu je bílé barvy, rasy bišonek, slyšící na jméno Justýna.

Policisté po ženě vyhlásili celostátní pátrání. Veškeré dostupné informace i s jejím popisem byly předány policejním hlídkám, které prověřily místa, kde by se žena mohla pohybovat. Do současné doby se však pohřešovanou ženu vypátrat nepodařilo. Policisté po ní i nadále pátrají. Od neděle se intenzivně pátralo, proběhlo pátrání v terénu, v místech kudy žena pravidelně chodila s pejskem, byly prověřeny přístupové cesty a lesy v okolí a pátrání je zatím negativní. Pátrání pokračovalo za účasti policejních potápěčů, kteří propátrávali vytypované vodní plochy – na místě byli čtyři potápěči s jedním plavidlem.

"Pátrání bylo zatím negativní. Především v Havlíčkově Brodě se šíří různé fámy, že byla žena nalezena. Není tomu tak a pátrání po ní intenzivně pokračuje. Obracíme se touto cestou na širokou veřejnost, aby se lidé zdrželi zejména na sociálních sítích různých komentářů, v nichž zveřejňují a šíří nepravdivé informace. Současně se obracíme na občany, kteří by mohli mít informace o tom, kde by se žena v současné době mohla nacházet nebo pohybovat, aby se policistům přihlásili na lince tísňového volání 158. Pokud bude v pátrání nějaký posun, veřejnost budeme informovat formou tiskové zprávy," zdůraznila policejní mluvčí.