Letošní druhý krvavý incident v kraji se odehrál ve středu večer v části města zvaném Čechovka v bývalé ubytovně. Ve spodní části budovy jsou chráněné dílny, v horní pak několik bytů. V jednom z nich pak mělo dojít k potyčce mezi dvěma muži. Co přesně se stalo, není zatím jasné. "Na místě byla spousta krve," řekl Deníku muž, který si nepřál zveřejnit své jméno. Redakce ho však zná. 

Podle informací Deníku Vysočina v této souvislosti zadrželi kriminalisté jednatřicetiletého muže, kterého obvinili z pokusu o vraždu. Jaké zranění utrpěla oběť a kvůli čemu k hádce a následnému napadení došlo, policie zatím nezveřejnila. "V tuto chvíli se k případu nebudeme vyjadřovat," sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že vyjádření poskytne v policie až v pondělí. 

Vrak auta v němž se bojovalo o život.
Boj na život a na smrt u Brodu: taxikář popisuje napadení za jízdy. Horor naživo

V pátek 1. dubna pak Okresní soud v Havlíčkově Brodě poslal obviněného do vazby. Podle informací Deníku to bylo kvůli obavě, že by mohl muž svůj čin zopakovat, či se vyhýbat trestnímu stíhání.

Muž se k činu údajně přiznal. Za pokus o vraždu mu nyní hrozí trest od deseti do osmnácti let. Podle informací Deníku šlo o kamarády. Kriminalisté nyní zjišťují, co se mezi nimi pokazilo.

Deník na místě mluvil s několika lidmi, ale nikdo z nich o události buď nevěděl, nebo o tom nechtěl mluvit.

Na místě, kde bylo nalezeno tělo zavražděného mladíka z Chotěboře, vzniklo o víkendu pietní místo se svíčkami, květinami a fotografiemi.
Mladík obviněný z vraždy v Chotěboři, mohl už loni být ve vazbě. Proč tam nebyl?

Čin by pak podle svědků mohl mít na svědomí muž, který na tom není duševně úplně v pořádku. Redakci se podařilo zjistit, že obviněný muž měl nařízenou ambulantní psychiatrickou léčbu. Mohl trpět různými bludy a je otázkou, zda na nařízenou léčbu docházel, a jakou nad ním měl lékař kontrolu.

Duševní stav obviněného budou s jistotu zkoumat soudní znalci. Pokud by se ukázalo, že byl v době činu nepříčetný, vyšetřovatel by mohl navrhnout zastavení trestního stíhání pro nepříčetnost. O jeho dalším osudu by pak musel rozhodnout soud. S největší pravděpodobností by skončil na uzavřeném oddělení psychiatrické nemocnice, jako například muž, který před lety v Havlíčkově Brodě brutálně ubodal svého kolegu na pracovišti v továrně Pleas. Muž už je na svobodě.