Podezřelou je tentokrát teprve patnáctiletá dívka. Podle informací Deníku měla už od svých devíti let pohlavně zneužívat o několik let mladšího bratrance a sestřenici.

Podezřelá dívka se údajně ke zneužívání přiznala, ale tvrdí, že se toho dopouštěla před dovršením patnácti let věku. Pokud by kriminalisté zjistili, že to není pravda a ve zneužívání pokračovala i poté, kdy už jí bylo patnáct, hrozilo by jí stejně jako Štinglovi obvinění ze zločinu znásilnění a až dvanáct let vězení.

Vzhledem k jejímu věku by ale mohla dostat maximálně šestiletý trest. Právě kvůli vysoké trestní sazbě případ vyšetřují krajští kriminalisté.
„Mohu potvrdit, že kriminalisté z krajského odboru obecné kriminalistiky prověřují na Pelhřimovsku závažný mravnostní trestný čin.

Vzhledem k věku osob nebudeme k případu sdělovat žádné bližší informace," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Případ úřadům oznámila matka dětí, které se jí se svými zážitky svěřily. Lékaři dokonce u dívky údajně zjistili, že má porušenou panenskou blánu. Podezřelá dívka ale podle informací Deníku odmítá, že by svou mladší příbuznou připravila o panenství. Policii popsala i intimní praktiky s chlapcem.

Údajné dlouhodobé zneužívání mělo začít ještě předtím, než se rodina přestěhovala na Vysočinu. Kriminalisté budou v následujících dnech údajně zneužívané děti vyslýchat. Pokud se jim nepodaří prokázat, že podezřelá dívka pokračovala ve zneužívání, i když už jí bylo patnáct, nebude trestně odpovědná.

Podle sexuoložky Želmíry Herrové z Havlíčkova Brodu jde z jejího odborného pohledu o výjimečný případ. „Zneužívání mezi dětmi není nic neobvyklého, ale aby pachatelkou byla nezletilá dívka, to už neobvyklé je," upozornila Želmíra Herrová.

Podle ní může jít o vrozenou sexuální deviaci či experimentování. Děti mohou takovéto chování odkoukat i od dospělých. Například od rodičů, kteří si nedávají pozor a  jsou svými dětmi při intimních chvílích přistiženi.

„Samozřejmě je potřeba, aby takové dítě prošlo odborným lékařským vyšetřením a  teprve poté je možné dělat jakékoli závěry," uvedla Želmíra Herrová.