Trest mu vyměřil za přečin krádeže, porušování domovní svobody a padělání a pozměnění platebního dokladu. Úterní rozsudek je pravomocný, obě procesní strany se vzdaly práva na odvolání. Není bez zajímavosti, že Krompolc si v minulosti odseděl i třináct a půl let za vraždu.

„Obžalovaný se 25. června vloupal do rekreační chaty u Svaté Anny v Chotěboři. Dovnitř se dostal tak, že rozbil okno, avšak uvnitř nic nevzal, pouze tam přespal. Tři dny nato se vloupal do chalupy u Golčova Jeníkova, kde ukradl baterku, čelovku, zubní pastu, kartáček na zuby, kleštičky na nehty, zastřihovač vousů a pár kožešinových bačkor," uvedla státní zástupkyně Jana Cihlářová. Podotkla, že Krompolc byl vloni odsouzen i pro přečin krádeže, a to podmínkou na sedm měsíců s roční zkušební dobou.

Odsouzený také 29. června zneužil příležitosti v restauraci, kde pracoval jako barman. „Jednomu z hostů vypadla peněženka. Krompolc si toho všiml a peněženku sebral. Venku však zjistil, že v ní nejsou žádné peníze, pouze doklady a platební karta. Hodil to do popelnice," pokračovala Cihlářová. Tentýž den vzal z neuzamčeného restauračního trezoru dva tisíce korun. „Ty použil pro osobní potřebu, dvanáct set korun ale později sám vrátil," dodala.

„Svých činů velmi lituji, rozhodně jsem nechtěl nikomu ublížit. Přišel jsem o bydlení a nechtěl jsem ztratit práci. Do chat jsem nešel krást, ale pouze přespat, nešlo to utáhnout dál," hájil se s tím, že peníze z baru ukradl ze stejného důvodu, potřeboval peníze na ubytování.

„Nechtěl jsem nadělat ještě větší škody, takže jsem se po pár dnech šel sám nahlásit na policii," svěřil se Krompolc, který byl v minulosti již opakovaně trestně stíhán i za krádež elektrické energie. V současné době je také obžalovaný z týrání osoby ve společném soužití, kde zatím probíhá vyšetřování.

„Pokud jde o tu peněženku, opět jsem jen využil situace. Platební kartu jsem nepoužil a vše jsem zahodil do koše, jakmile jsem zjistil, že tam nejsou žádné peníze," nechal se slyšet Krompolc.

U soudu také zazněly výpovědi jednotlivých svědků a poškozených, kterým patří rekreační chalupy. V některých případech si zloděj dokonce do chat donesl vlastní jídlo a udělal si kávu.

Státní zástupkyně Cihlářová pak ve své závěrečné řeči navrhla, aby byl Krompolc uznán vinným, a to na základě jeho plného doznání a provedeného dokazování. „Jako polehčující okolnost spatřuji právě fakt, že se obžalovaný sám nahlásil na policii a od začátku spolupracoval. Naopak byl v minulosti již soudně trestán a je v podmínce. Proto navrhuji úhrnný nepodmíněný trest v délce jednoho roku, a to do věznice s dozorem. Dále také povinnost nahradit škodu poškozeným," řekla Cihlářová.

Naopak obhájce poukázal na to, že Krompolc nevěděl, že v peněžence byla i platební karta a nechtěl se jí zmocnit. „Sám se také přihlásil a spolupracoval. Trestných činů se dopustil v tíživé sociální situaci, neměl kde bydlet, a proto navrhuji podmíněně odložený trest s dohledem probační a mediační služby," uvedl obhájce.

Krompolc se ve své závěrečné řeči opět všem poškozeným omluvil a zopakoval, že svého činu lituje a že už by to nikdy znovu neudělal. „Mám doma čtyři malé děti. Chtěl bych vést řádný život, starat se o rodinu a chodit do práce," zdůraznil.

Soudkyně Hana Doubková uznala obžalovaného vinným a přiklonila se k návrhu státní zástupkyně. „Obžalovaný rovněž musí i nadále zůstat ve vazbě a zaplatit škodu," uzavřela soudkyně.