„Jestli se nachází v místě, jak začíná les, tak už tam leží minimálně týden,“ vyjádřila se na sociální síti 5. ledna pod zveřejněnými fotografiemi žena z Dobronína. Ta prý několik dní přemýšlela, co to tam vlastně ve struze je. „Člověk by pochopil, proč někdo zabije ovci kvůli masu a vlně. Ale proč ji jen zabije a pohodí,“ nechápala hrůzný čin další žena.

V příkopě u silnice ležely nejen hlavy ovcí, ale i další rozřezané části. Na jedné hlavě byla údajně známka v uchu. „Ve středu 28. prosince jsme přijali oznámení o nálezu ostatků ovcí v příkopě u silnice mezi Kamennou a Dobronínem. Podařilo se nám zjistit, odkud ovce pocházely, a nařídili jsme jejich odstranění,“ informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Pondělí 8. ledna dopoledne jihlavské Masarykovo náměstí.
Vánoční výzdobu v Jihlavě nahradí vlajky fotbalu a hokeje

Části ovcí z příkopu zmizely během prvního lednového víkendu. „V neděli 7. ledna jsem se tam byl podívat a už tam nic nebylo. Nepředpokládám, že by ovce byly od někoho z Dobronína. Nikdo je u nás ve velkém nechová,“ vyjádřil se starosta Dobronína Ivan Sehnal.

Ostatky se nacházely přesně v katastrálním území Kamenná. „Nevím o tom, že by se v naší obci nějaké ovce ztratily. Nikdo u nás nemá ani velký chov,“ uvedl starosta Kamenné Milan Budín.

Případem se i nadále zabývají policisté. „Prošetřujeme okolnosti. Za protiprávní jednání hrozí pachateli přestupek,“ dodala Kroutilová.

Drogy. Ilustrační foto.
Tři řidiči byli zdrogovaní