Tělo zastřeleného šestapadesátiletého živnostníka a otce tří dětí Miloslava V. bylo nalezeno v areálu zemědělské usedlosti minulé úterý odpoledne. Dodnes není jasné, co se na samotě poblíž Opatova vlastně stalo.

„Případ stále vyšetřujeme. Zatím nemůžeme vyloučit žádnou z vyšetřovacích verzí," prozradil Deníku Pavel Kubiš z oddělení vražd.
Kriminalisté už mají k dispozici výsledky pitvy, ale ani ony zatím nepřinesly jasnou odpověď na okolnosti smrti. S jistotou snad lze pouze konstatovat, že muž zemřel na následky střelného poranění v oblasti břicha či zad. Rodina zemřelého nechce o tragédii hovořit. „Nemám čas s vámi mluvit," řekla ve spěchu manželka mrtvého.

Poslední rozloučení s Miloslavem V. se konalo v pátek 
v opatovském kostele. „Pro všechny je to velká záhada. Nikdo pořádně neví, co se mu vlastně stalo," podotkl místostarosta Opatova Pavel Flaxa.

Kriminalisté zatím nevyloučili sebevraždu, násilný trestný čin ani nešťastnou náhodu či nedbalost. „Další poznatky by měly přinést nařízené soudní expertizy. Víc informací nebudeme k případu zveřejňovat." uvedla jihlavská policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Tělo zastřeleného muže našli podle informací Deníku dva muži. Jedním z nich je přítel dcery Miloslava V. a řemeslník, který má v usedlosti pronajatou truhlářskou dílnu. Poblíž těla údajně ležela i zbraň, z níž měla vyjít smrtící rána. Miloslav V. byl mimo jiné i myslivec, který uměl se zbraněmi zacházet. Sebevražda je navíc ze všech verzí nejméně pravděpodobná. Nenašel se totiž dopis na rozloučenou, a podle svědků je i velmi málo pravděpodobné, že by se chtěl zkušený myslivec zabít ranou do břicha.

„O tragédii jsem slyšela, ale nevím, co se stalo. Nejdřív se povídalo, že si to udělal sám, pak zase, že to bylo jinak," řekla reportérovi Deníku žena ze sousedství, která s ohledem na citlivost případu nechtěla zveřejnit své jméno.

Miloslav V. se živil především jako zemědělec. Dříve jezdil s kamionem. Podle lidí, kteří ho znali, neměl s nikým žádné spory.

Podle informací Deníku se i proto kriminalisté spíše přiklánějí k verzi, že šlo o nešťastnou náhodu. S jistotou to ale zatím říci nemohou.

Počkat musejí až na závěry všech expertiz, a to včetně balistiky.