Zdravotní stav třicetileté ženě nedovolil k soudu přijít. Po brutálním napadení byla propuštěna z nemocnice a je v domácím léčení. Proto požádala, aby se hlavní líčení konalo v její nepřítomnosti.

V případě Lucie N. však nešlo o žádný zanedbatelný prodej několika „psaníček", ale o prodej většího množství pervitinu.

Lucie N. se přiznala, že drogu prodala lidem z Jihlavy a okolí ve více než sto případech. Obžaloba předložila soudu výpovědi šesti svědků, kteří potvrdili, že drogu od Lucie N. kupovali za cenu 200 až 300 korun za takzvanou čáru, což je 0,1 gram drogy.

Lucie N. pervitin odebírala hlavně od Daniely Frantálové z Jihlavy, kterou jihlavský soud minulý týden společně s Danielem Berkou poslal za dovoz a prodej pervitinu do vězení.

Berka jako organizátor nelegálního obchodu a dovozce drogy ze severních Čech dostal čtyři a půl roku a Frantálová tři roky. Berka se odvolání vzdal, Frantálová, která má malé dítě, odvolání ještě zváží.

Lucie N. nakonec v pondělí dostala trest třicet měsíců podmíněně odložený na zkušební dobu pěti let. Kromě toho musí být pod dohledem úředníků a během zkušební doby nesmí užívat drogy. V této souvislosti se musí kdykoli podrobit náhodnému testování.

Drogová abstinence je pro Lucii N. podmínka pro osvědčení se, jinak může skončit na déle než dva roky ve vězení. Obžalovaná se ještě může po doručení rozsudku odvolat. Rozsudek proto zatím není pravomocný.

Žalobce Kamil Špelda se odvolání vzdal. V závěrečné řeči sice pro Lucii N. navrhoval nepodmíněný trest, protože už byla v minulosti opakovaně odsouzena za majetkovou trestnou činnost a byla i ve výkonu trestu, podle něj se ale ke všemu přiznala a spolupracovala s policií.

„Zohlednil bych i to, co se jí stalo před pár dny, když byla fyzicky napadena. Možná i to přispěje k tomu, aby si uvědomila, že musí svůj život změnit," podotkl Špelda.

Lucie N. skončila letos v nemocnici už dvakrát. A pokaždé na tom má podle ní vinu její dvaatřicetiletý přítel Patrik Přívara z Jihlavy.
Toho policie obvinila ze čtyř trestných činů včetně loupeže, vydírání a ublížení na zdraví. V květnu dal tento muž Lucii N. ránu pěstí do břicha, až jí zlomil dvě žebra. O dva dny později žena sama upadla a žebra jí propíchla plíci.

V neděli 4. října ji pak Přívara podle obvinění napadl znovu. Tentokrát vzal na Lucii N. během hádky kabel od nabíječky k mobilnímu telefonu a doslova ji zmrskal po celém těle. Lucie měla na sobě tou dobou pouze spodní prádlo.

Její tělo bylo po útoku poseto pruhovitými krvavými šrámy a podlitinami.

To ale nebylo všechno. Přívara podle obvinění táhl Lucii k řece Jihlavě poblíž sídliště na Březinkách. Po cestě ji kopal do hlavy a vyhrožoval zabitím.

Žena odmítala jít dál, a tak ji dvakrát kopl do hlavy. Nakonec ji donutil se vysvléknout donaha a nahnal ji do řeky. Tam ji nechal ponořenou po krk několik minut.

Když ho Lucie N. prosila, aby mohla vylézt, souhlasil. Jenže po chvíli jí poručil, aby se do řeky vrátila. Lucie byla ve studené vodě celkem asi dvacet minut. Věci jí násilník naházel do řeky.

Přívara nakonec dovolil jinému muži, který byl také na místě, aby zavolal záchranku.

Když lékaři viděli, v jakém stavu žena je, informovali o tom policii.