Ta se rozhodla řešit problém přístavbou pavilonu, do něhož by se „vešlo“ čtyřicet osm dětí v mateřince Lánecká. „Velkou výhodou této varianty je využití dostatečné prostorové kapacity stávající kuchyně a plné využití volné plochy zahrady mateřské školy, jejíž dostatečná rozloha umožní bezproblémové společné pobývání dětí stávajících i nových oddělení,“ uvedla Jana Vaňková z odboru majetku, investic a regionálního rozvoje Městského úřadu ve Světlé nad Sázavou.

Sjednocení vzhledu stávajících pavilonů

Podle plánu by se měl celý pavilon přimknout k provozně technickému zázemí MŠ Lánecká. „Architektonická studie řeší sjednocení vzhledu stávajících pavilonů a plánované přístavby a rovněž areálové komunikace, osvětlení a celkové uspořádání zahrady a hracích ploch. Nový objekt poskytuje zázemí dvěma třídám mateřské školy, včetně dostatečných ploch pro hru, odpočinek a potřebné hygienické zázemí,“ dodává Vaňková.
Budova by měla mít dvě podlaží a bude uzpůsobena i pro osoby se sníženou schopností pohybu.

S pomocí dotačního titulu

Teď probíhá podle Vaňkové stavební řízení o umístění stavby, dále bude projekt zpracováván ke stavebnímu povolení. „Termín zahájení je ale závislý na získání dotace, o tu bychom rádi pro realizaci požádali,“ zakončuje Vaňková.