Ti už s akcí, kterou každoročně navštíví kolem třinácti tisíc lidí, počítají a jsou na ni náležitě připraveni. „Kapacitu máme zcela naplněnou, hosté si objednávají pokoje už rok předem. Práce je nepatrně více, ale zvládáme to bez problémů. Není to nijak zásadní navýšení,“ libuje si jeden z jednatelů hotelu Slunce Pavel Sochor.

Téměř praskot ve švech hlásí i penzion a hotel Brixen v centru Brodu. „Máme úplně plno. Spíš bychom ještě nějaké ty pokoje potřebovali, kapacita je doslova nadupaná a lidé se pořád ptají, schází nám tak deset patnáct pokojů,“ usmívá se provozní hotelu a penzionu Lenka Čeplová. Ta si tradiční podzimní akci nemůže vynachválit. „Pokoje máme zamluvené už tak tři čtvrtě roku dopředu. Je to také jediná podobná akce, kdy víme, že budeme plní,“ říká Čeplová.

Jídlem jsou zásobeni

Kuchyně ale podle jejích slov přetížená není. „Lidé většinou zůstávají hlavně na večeře, to jsou ti všichni ubytovaní. Ale že bychom museli nakupovat více surovin, to ne, máme slušné zásoby,“ dodává provozní.

Pořekadlem kdo zaváhá, nejede, se řídí i klienti penzionu Starr. „Většinou si rezervují místa už ve chvíli, kdy odtud odjíždějí. Tedy na příští rok. Zájem o ubytování je veliký, navíc zajišťujeme pro nakladatele i raut, takže musíme být náležitě připraveni,“ vysvětluje vedoucí penzionu Zuzana Beránková.
S jídlem si ale jinak v penzionu starosti nedělají.

„Ubytovaní mají v ceně snídaně. Obědy ani nechtějí a večeře je jim k dispozici u nás na baru, kde vaříme minutky. Vždy když čekáme větší akci, jsme na ni připraveni, není to žádný problém,“ uzavírá Beránková.