Při závěrečné zkoušce museli absolventi prokázat teoretické znalosti a překonávali se i při praktickém míchání nápojů.

Certifikát 1.České barmanské akademie, který má i mezinárodní status, získalo včera dvacet pět studentů. Škola pořádá kurz dvakrát ročně a neustále je o něj velký zájem.

„Míchané nápoje jsou dnes trendy, a to se odráží i na zájmu o kurz. Pořádáme ho už patnáct let a studenti při něm získávají nejenom praktické znalosti míchání drinků, ale osvojují si i společenskou etiketu a teorii,“ uvedla organizátorka kurzu Věra Sobotová.

Vše se odehrávalo pod dohledem zkušeného lektora, který platí ve svém oboru za skutečného odborníka. „Česká barmanská škola má ve světě vynikající zvuk, může se pyšnit i mezinárodními úspěchy a nachází uplatnění nejenom u nás, ale i v Anglii, nebo USA,“ prohlásil zakladatel barmanské akademie Miloš Tretter, který se tímto gastronomickým odvětvím zabývá již padesát let.

Při praktické zkoušce dostali absolventi za úkol namíchat náhodně vybraný drink. „Za nejtěžší považuji Bloody Mary, ale čase chci zkusit vymýšlet i svoje vlastní nápoje. Ráda bych se totiž barmanství věnovala i nadále,“ řekla absolventka Olga Meruňková.