Z toho druhově 24 sladkých a 11 slaných. Pro první ročník soutěžního štrůdlování je napekly a přinesly nejen místní, ale také kuchařinky chalupářky. Laická i ryze odborná porota, hodnotila pouze číselně označené „nohavice“.

Kriterií bylo mnoho, a to od vůně, kvalitu a lahodnost náplně a konče vzhledem. Samozřejmě i přítomní obdivovatelé tvůrčích nápadů kuchařek z řad veřejnosti měli možnost koštnout vystavené štrůdly. Na nejúspěšnější účastníky, kteří podle poroty měli nechutnější štrůdlové nohavice, čekaly od pořadatelů – osadního výboru, hodnotné ceny.

A nejlepší z nejlepších štrůdlů v kategorii slaných upekla místní Jana Bredová, v kategorii sladkých teké místní Alena Plodíková a v anketě ochutnávajících návštěvníků zvítězil štrúdl od chalupářky Petry Schwarzové.

AUTOR: Jaroslav Švanda