Ta se proslavila hlavně svými zvěřinovými hody, na které přijíždějí lidé nejen z Vysočiny, ale i z Pardubicka nebo Prahy. Ale i ona má před sebou možná nejistou budoucnost.

„Také ještě stále těžíme z toho, že se nacházíme u hlavní silnice a také máme během roku stálou klientelu. Spoustu lidí, kteří k nám chodí na jídlo, znám osobně. Vědí, že se tu dobře nají. Ale loňská sezona byla opravdu mizerná. Mám strach, jak to s naším podnikáním bude vypadat do budoucna,“ říká restauratér Kotěra. Podle něj to však není jenom jeho názor. „Vím, že se o svoji budoucnost bojí mnoho dalších hospodských,“ dodává.

Jasný návod, jak situaci zlepšit, však prý nezná. „Nevím, hodně nad tím přemýšlím. Nejvíce asi našemu regionu chybí kvalitní a systematická propagace. Mrzí mě, že konkrétně v Okrouhlici neumíme vytěžit z toho, že se tu narodil Jan Zrzavý. Ale podobné problémy jsou i jinde,“ podotkl smutně Kotěra.