Sobotní program zahrnoval autogramiádu s legendami motorsportu, přehlídku historických, ale i nových závodních aut a motorek, stánky s moto doplňky a příslušenstvím, jízdu na buginách, ale například i možnost vyzkoušet si, jaké to je převrátit se s autem na střechu.

„Tak to bylo opravdu poučné,“ komentovala Eliška, která našla odvahu a simulaci dramatické nehody si vyzkoušela. „Nečekala jsem, že mne ty pásy opravdu udrží. A to mě nechali dolů hlavou několik vteřin,“ dodala.

Akce Zažít Chotěboř jinak.
Chotěbořská sousedská slavnost vytáhla lidi na náměstí a navíc pomáhala

Za akcí stojí Radek Pavlíček a krajská koordinátorka BESIPu Veronika Vošická Buráňová, v jejíž hlavě se nápad spojit prevenci s motorsportem zrodil. Unavená, ale šťastná hodnotila: „Jedním slovem neskutečné! Legendy motorsportu na jednom místě, a to v Havlíčkově Brodě. Co víc si člověk může přát?“

Programu věnovala téměř všechen svůj čas, což ocenili hlavně návštěvníci. „Podrželo nás obrovské množství přátel se svými exponáty, partneři z oblasti dopravní prevence a státních složek. Ovšem neuvěřitelná byla divácká kulisa, ta nás zaskočila. Budeme na to dlouho vzpomínat a už teď si pohráváme s myšlenkou výstavy v roce 2021,“ dodala.