Fantastický hodinový koncert plný písní z filmů a známých muzikálů – Růžový Panter, Lví Král, Čaroděj ze země Oz, Mamma Mia, Divotvorný hrnec a další – si vyslechl naprosto zaplněný Klášterní kostel Sv. Rodiny.

Benefiční koncert pěveckého sboru Jasoň se konal již potřetí. Za předchozí dva ročníky vyneslo vstupné částku 33 772 korun, která sloužila k nákupu nového polohovacího křesla pro onkologické pacienty na stacionář.

„Chci poděkovat členům sboru za krásnou tradici, která nám každoročně pomáhá zvýšit komfort pro naše pacienty. Děkuji také všem, kdo přišli za jejich benefiční štědrost, se kterou přispívají na dobou věc, „ řekl při zahájení koncertu primář onkologického oddělení MUDr. František Lehanka.

Smíšený pěvecký sbor Jasoň zpívá bez přerušení již neuvěřitelných 155 let a patří mezi nejstarší české sbory vůbec. Loňský benefiční koncert byl pojat jako výletní zaoceánská plavba do Ameriky.

Letos šlo o neuvěřitelnou podívanou na úrovni hudebního divadla s kostýmy a vším co k tomu patří. Sbor toto vystoupení chystal půl roku a jeho repríza se uskuteční v září v Přibyslavi.

Děkujeme všem členům sboru i všem, kdo přišli a podpořili nás finančním darem.

Petra Černo