Kdo si chce užít pohodové odpoledne v přírodě a zároveň podpořit dobrou věc, může v sobotu zavítat do Knyku. Tady se bude konat druhý ročník sportovně-společensko-benefiční akce Knycká pětihodinovka aneb potíme se pro slané.

Start a cíl závodu je na hřišti u kulturního domu Knyk. Tam také bude zajištěno občerstvení, větrníkový workshop, dětský koutek, zdravotnický stánek, hudba a hry nejen pro děti.

Poběží se Vlkovskem. Účastníci závodu budou opakovaně zdolávat čtyřkilometrový okruh v časovém limitu pěti hodin. Trať vede převážně lesem, loukou a polní cestou. Vítězí běžec s nejvyšším počtem uběhnutých kol v každé z kategorií.

Na začátku června se folklorní soubor zúčastnil také festivalu Polabská vonička v Nymburce.
Kalamajka protancovala konec školního roku

Do akce se zapojila i brodská Oblastní charita. „Na své si přijdou běžci i neběžci, pro které budou připraveny doprovodné aktivity, například i tematická dílnička pod vedením osazenstva havlíčkobrodského Charitního domova pro matky s dětmi,“ uvedla Aneta Slavíková z Oblastní Charity Havlíčkův Brod.

Akce se bude konat v době od 13 do 18 hodin. Jejím cílem je nejen finančně podpořit nemocné, ale také upozornit na tuto nepříliš známou dědičnou nemoc, kterou je cystická fibróza. Ta je v dnešní době sice doléčitelná, ale ne vyléčitelná. Postihuje dýchací a trávící systém a narušuje funkci potních žláz. Nemocní mají až pětkrát silnější pot, než zdraví lidé a proto se jim také říká „slané“ děti. Odtud podnázev akce „potíme se pro slané“.

„Příjemným pozitivem této akce je bezesporu i to, že uděláte něco i pro své zdraví,“ dodávají organizátoři akce.

První etapa.
U Okrouhlice budují most a opravují trať