Všichni tři mají jedno společné – uspěli v desátém ročníku krajské soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky. Vítěze čeká postup do celostátního kola, které se koná osmého dubna v Hradci Králové.

Nemocnice Havlíčkův Brod získala první místo v kategorii příspěvkových organizací.

„Moc nás těší, že každoročně odborná porota pozitivně hodnotí naše webové stránky. V roce 2011 jsme obdrželi 1. místo, v loňském roce jsme skončili druzí.

To nás přimělo k tomu, abychom webové stránky inovovali a upravili. Stalo se tak v průběhu loňského roku, kdy jsme zvolili jinou grafickou úpravu stránek a udělali jsme maximum pro to, aby byly stránky přehledné a dobře sloužily našim klientům. Stále webové stránky aktualizujeme a doufáme, že se líbí našim pacientům stejně jako odborné porotě," informovala za tým tvůrců nemocničních stránek mluvčí nemocnice Petra Černo.

Nový autor vedl  web k úspěchu

V kategorii sborů dobrovolných hasičů skončil na druhém místě hasičský sbor z Libice nad Doubravou. První byli hasiči z Vyskytné, třetí skončil SDH Jámy.

„Samozřejmě, že máme z takového úspěchu radost," sdělil Deníku za libický hasičský sbor Pavel Rutsch. Jak prozradil, webové stránky libického hasičského sboru tvoří již druhý rok v nové grafické úpravě Vladimír Stehno.

„Nový hasičský web je zajímavý, obsáhlý, věnujeme v něm velkou pozornost výročí 130 let založení sboru dobrovolných hasičů v Libici. Na webu najdou návštěvníci odkazy i na další rovněž velmi zajímavé webové stránky," popsal Pavel Rutsch ve zkratce to nejzajímavější, co mohou návštěvníci na webových stránkách hasičského sboru z Libice nad Doubravou nalézt. Do soutěže o Zlatý erb se hasiči z Libice přihlásili podle Pavla Rutsche letos poprvé, a to z iniciativy tvůrce webových stránek.

Město Havlíčkův Brod získalo v kategorii měst druhé místo.

Diplom a věcnou cenu převzal za havlíčkobrodskou radnici na Krajském úřadě v Jihlavě starosta města Jan Tecl. „Každoročně se snažíme stránky upravovat tak, aby byly pro uživatele co nejpříjemnější.  Věřím, že si na našem webu každý najde informace, které potřebuje, či které ho zajímají. Mám radost, že se pravidelně v soutěži Zlatý erb umisťujeme na předních místech. Budeme se snažit, aby tomu tak bylo i nadále," řekl starosta města Jan Tecl.

Havlíčkův Brod se poprvé zúčastnil soutěže v roce 2003. Výjimkou byl pouze rok 2008, kdy město stránky kompletně obnovilo.
Ceny vítězům krajského kola soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí předal na slavnostním ceremoniálu hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek.

Vítězové postupují do celorepublikového kola v Hradci Králové.