„Velice nás těší úspěch v této soutěži, neboť na webových stránkách soustavně pracujeme, aktualizujeme je a vylepšujeme. Naší hlavní snahou je přehlednost stránek a rychlá orientace pro naše pacienty, ale i informování o akcích či změnách v naší nemocnici. I v tomto roce se pacienti mohou těšit  na pár novinek," informovala mluvčí nemocnice Petra Černo.

Cílem soutěže  Zlatý erb je podpořit modernizaci místní a regionální veřejné správy prostřednictvím rozvoje informačních služeb poskytovaných občanům i specifickým skupinám uživatelů s využitím internetu a ostatních elektronických médií, a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech, obcích a krajích České republiky. Nemocnice v Havlíčkově Brodě nabídla v poslední době na svých webových stránkách pacientům hned několik  novinek. Například instruktážní video pro pacienty s cukrovkou.

Jedná se o zcela ojedinělý projekt, který  rozjela diabetologická ambulance Nemocnice Havlíčkův Brod pod vedením lékařky Evy Pěkné. Ta připravila pro pacienty trpící cukrovkou videa, jež pomohou orientovat se v pravidlech, která je nutné při tomto onemocnění dodržovat. „Pacient může získat informace nejen od lékaře, ale kdykoliv při zhlédnutí videa na www.onhb.cz. Má na to přitom dostatek času, klid a soukromí," informovala mluvčí nemocnice Petra Černo. „Pacientům informace vždy poskytujeme při návštěvách ambulance. Ale informací je mnoho. Pacienti jsou v určitém stresu z nemoci, a tak si třeba všechno nezapamatují," sdělila lékařka Eva Pěkná. Nemocnice rovněž nastartovala projekt nemocničního časopisu Nemocniční stopař. „První číslo stopaře naleznete v ambulancích nebo na webu. Shrnuli jsme v něm loňský rok. Druhé číslo vyjde o prázdninách," upřesnila mluvčí.