Masarykova, Lidická, Žižkova, Dolní (most u kostela sv. Kateřiny), Ledečská, Prokopa Holého, Boženy Němcové a Husova – parkoviště. O všech uzavírkách jsou, nebo byly, zveřejněny podrobné informace v Havlíčkobrodských listech a na webových stránkách města.

Je nutno znovu zdůraznit, že město Havlíčkův Brod odpovídá a je nebo bylo schopno ovlivnit termíny u uzavírek na Ledečské (výstavby kruhového objezdu), Prokopa Holého, Boženy Němcové a Husova – parkoviště (tedy komunikací, které spravuje a vlastní).

Město Havlíčkův Brod v žádném případě neodpovídá a není kompetentní ovlivnit termíny u uzavírek: Masarykova, Lidická – plně odpovědný za uzavírky je jihlavské Ředitelství silnic a dálnic ČR jako vlastník komunikace. Žižkova, Dolní – plně odpovědný za uzavírky je Kraj Vysočina jako vlastník komunikace. Most u sv. Kateřiny – plně odpovědný je Kraj Vysočina jako vlastník komunikace.

Celková letošní dopravní situace v Havlíčkově Brodě nás velmi mrzí. Víme, že rozhodnutí Kraje Vysočina uzavřít frekventovaný most u sv. Kateřiny na samém konci prázdnin a začátku školního roku (29. 8. – 7. 9. 2014) způsobilo řidičům v Havlíčkově Brodě velké dopravní komplikace.

Vzniklou situaci jsme nezpůsobili, přesto se řidičům velmi omlouváme.

Alena Doležalová, tisková mluvčí