To jim totiž „přikleplo" investiční dotace na nástavbu kabin fotbalového stadionu Na Losích, respektive na výstavbu nového sociálního zázemí u tenisových kurtů v areálu sportovní haly v Ledečské ulici.

„Ti zastupitelé, kteří hlasovali pro, vzali mimo jiné v potaz, že vedení fotbalového klubu i tenisového oddílu v minulosti již několikrát, opakovaně a bohužel také neúspěšně, žádala na Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy ČR o příslušné dotační tituly," komentoval většinové rozhodnutí zastupitelstva starosta města Jan Tecl.

Nástavba stávajících kabin fotbalistů přijde na čtyři miliony a čtyři sta tisíc korun a výstavba nového sociálního zařízení u tenisových kurtů na čtyři miliony a dvě stě tisíc korun.

Fotbalisté měli původně od města přislíbený příspěvek ve výši dvaceti procent nákladů, tenisté ve výši třiceti procent.

Teď se to tedy podstatně změnilo a uvedené sportovní týmy obdrží plnou stoprocentní výši příspěvků, které na uskutečnění svých záměrů potřebují. „Důvodem je i fakt, že především mládežnická členská základna FC Slovan Havlíčkův Brod utěšeně roste a dosavadní sociální zázemí tenistů již nebylo důstojné a zdaleka neodpovídalo potřebám a parametrům dneška," poznamenal starosta Tecl. Obě dnes již vysoutěžené investiční akce budou uskutečněny ještě letos.

Město investuje do svého majetku

„Objevily se pochybnosti, a to v souvislosti s výstavbou nového sociálního zázemí tenistů, jestli město investuje do svého majetku. Tyto pochybnosti jsou ale liché," podotkl havlíčkobrodský radní Libor Honzárek.

Zastupitelstvo také vyčlenilo, a to na základě návrhu finančního výboru, třináct milionů a dvě stě tisíc korun pro pořadatele společenských, kul-turních a sportovních akcí v nadcházejícím roce.

„Obecně platí, že radnice na základě rozhodnutí zastupitelstva vždy pro svoji grantovou a dotační politiku vyčlení šest procent sdílených příjmů," vysvětlil starosta Tecl a dodal, že město Havlíčkův Brod vyplatí příspěvky ve stejné výši, jako tomu bylo v letošním roce.