Soutěž se koná už sedmým rokem a letos se do ni přihlásilo rekordních 47 škol. „Úkolem studentů je připravit zdravou svačinu s využitím rybích výrobků Rio Mare. Letošní novinkou je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěží o ceny v celkové hodnotě 45 000 korun,“ informovala za organizátory akce Táňa Nevrklová.

Nejlepší patnáctka budoucích kuchařů a kuchařek postoupí do živého finále, které se koná ve středu 4. prosince 2019 v kulinářském studiu Chefparade+ v pražských Holešovicích. Studenty bude posuzovat odborná porota. „Dlouholetým odborným garantem a předsedou poroty je mistr kuchař Vladimír Picka,“ vyzdvihla Nevrklová.

„Do soutěže bude letos opět zapojená také veřejnost, která může hlasovat na facebookových stránkách Rio Mare. Hlasování bude spuštěno od pondělí 25. do pátku 29. listopadu,“ připomněla Nevrklová.