Zájemci už měli možnost pobesedovat s cestovatelem Láďou Šimkem nebo navštívit tři různá centra charity. „Pondělí patřilo havlíčkobrodskému Charitnímu domovu pro matky s dětmi. Dopoledne jej totiž navštívil cestovatel Ladislav Šimek, který před časem putoval pěšky z konce světa a své fanoušky prosil o příspěvek na transparentní účet právě pro Charitní domov,“ zavzpomínala Aneta Slavíková, mluvčí Oblastní charity Havlíčkův Brod.

V úterý mohli lidé nakouknout do prostor Astry – denního centra pro seniory, Charitních pečovatelských služeb či Charitního domova pro matky nebo otce s dětmi. „Na dopoledne jsme pozvali žáky základních škol, kteří se už pomalu rozhodují, kam jejich další kroky budou směřovat. Chtěli jsme jim přiblížit činnost sociálních pracovníků a ukázat jim v praxi, co sociální práce obnáší. Pokud se mezi nimi najdou i noví dobrovolníci, budeme o to raději,“ zmínila ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Kateřina Svobodová.

Komunální volby 2018 na Havlíčkobrodsku.
Volební kuriozity: Stěžovatel a odsouzený exstarosta neuspěli

Dnes od deseti do sedmnácti hodin se veřejnosti otevřou dveře havlíčkobrodského Nízkoprahového klubu BAN!. Kromě prohlídky se zájemci mohou zeptat třeba i na to, jak služba sociální prevence funguje.

V pátek si pak mohou Humpolečtí v tamní knihovně koupit nějaký pěkný výrobek z charitních chráněných dílen. Tato prodejní výstava je spojená i s tvořivou dílničkou pro děti a představením činnosti charitních služeb. „Navíc se na webových stránkách Oblastní charity Havlíčkův Brod objeví příběh čtyřiaosmdesátileté klientky, za níž asistentky dojíždějí každý den dvakrát,“ lákala Slavíková.

Fotbalisté Lukavce prožívají skvělý vstup do sezony. V tabulce Poutník ligy jim patří druhá příčka.
Čelo tabulky se vyrovnává. Lídr prohrál

Zajímavý týden pak zakončí beseda. „Ve stejný den, ale tentokrát v Havlíčkově Brodě, se uskuteční beseda s veřejností o tom, jak pomáhá Domácí hospicová péče. Povídání s hospicovým týmem je naplánováno v sále Staré radnice od čtyř do půl šesté odpoledne a vstupné na něj je zdarma,“ pozvala Slavíková.