V žebříčku, který sestavil prestižní internetový portál TripAdvisor na základě hodnocení návštěvníků, obsadil luxusní hotel, v který byla náročnou rekonstrukcí přeměněna původní tvrz ze 13. století a pozdější zámek, osmé místo.

„Moc se z tohoto skvělého hodnocení těšíme, je to díky spokojenosti našich hostů, kterým děkujeme za přízeň a sympatie. Budeme určitě i dál dělat našim hostům radost a v dobrém je překvapovat drobnými detaily, aby se na místě, kam se vydají odpočívat, cítili výjimečně a pohodlně. Navíc vnímáme zveřejněný žebříček i jako velkou poctu historické tradici Čech a možnost ještě víc objevovat nádherný kraj, jakým Vysočina bezesporu je." uvedla Alexandra Kasperová, ředitelka Chateau Herálec, Boutique Hotel & Spa by L' OCCITANE.

Z desítky vítězných světových hotelů je Chateau Herálec historicky nejstarším zámeckým hotelem. Jeho zdi pamatují události staré více než 800 let.

Závazek i výzva

„To, že jsme ve společnosti takových skvostů, jako je Fonab Castle Hotel ve Skotsku, Burghotel Auf Schönburg v Německu, hotelů Castello di Sinioof, Castello di Petroria a Castello di Monternone v Itálii, anglického Rowton Castle, Castle Clarens z exotické Jižní Afriky a nakonec i irských pokladů Ashford Castle a Castle Durrow, je pro nás především závazkem a velkou výzvou." dodala Kasperová.

Posledními předválečnými majiteli zámku v Herálci byli Trauttmannsdorfové. Právě za jejich éry získal zámek novogotickou podobu. V roce 1945 zámek československý stát zkonfiskoval a umístil do něj politickou školu a později zvláštní školu internátní.

Po roce 1989 přešel do soukromého vlastnictví. První hosty zámecký hotel přivítal v roce 2011. Jeho náročná rekonstrukce byla zahájena na jaře roku 2009.