Podle starosty Tomáše Škaryda projekt počítal s poměrně urostlými stromy, ale ty jsou drahé. „Podle původních plánů měly činit náklady na jeden strom 3000 korun. Jenže ceny stouply a teď jeden takový strom stojí 6000 korun,“ vysvětlil Škaryd. Dotace podle starosty byla nevýhodná i v tom, že by Chotěboř musela projekt uskutečnit celý a hned.

Revitalizace Stromovky přijde na sedm milionů korun, dotace od státu byla milion. Proto se radní podle Škaryda rozhodli, že dotaci město odmítne. „Oživení parku provedeme po etapách. První část se může uskutečnit příští rok. Využít se dá několik dotací na jednotlivé stromy,“ vysvětlil. Ve Stromovce se podle ředitele základní školy Smetanova Milana Jandy už začalo kácet. „S tím určitě nemám problém. Kácely se jen stromy, které měly to nejlepší za sebou. Vím, že se ohledně Stromovky v minulosti v Chotěboři hodně diskutovalo. Hlavně co se týče sochy čerta. Tak socha tam zůstane,“ dodal.

Okresní soud v Havlíčkově Brodě v úterý 16. listopadu vynesl již druhý verdikt v kauze pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Tragédie se odehrála 4. září 2014 a pod sutinami mostu tehdy zahynuli čtyři dělníci a další dva byli vážně zraněni.
Pád mostu ve Vilémově: soud uznal vinnými dva stavbyvedoucí

Radní chystali revitalizaci městského parku Stromovka podél silnice číslo II/345 už před dvěma lety. V souvislostí s plánem se však mezi lidmi začala šířit řada nepřesností, a dokonce proti ní vznikla i petice. Opoziční zastupitelé sice se základní myšlenkou projektu souhlasili, k samotné realizaci ale měli určité výhrady. „Občané z této lokality sepsali petici za zachování stávající dispozice, ke které se přidali další občané Chotěboře. Ve finále ji podepsalo pět set lidí. Nejsme proti revitalizaci zeleně, ale chceme zachovat zdravé stromy, obě silnice protínající park a sochu čerta,“ řekl tehdy Deníku zastupitel Jaromír Munia. Hlavně socha čerta od Michala Olšiaka byla terčem mnoha diskusí.„Pro mě osobně je čert příšerná věc, ale s dětmi tam chodím, protože ho mají rády. Takže ať si tam je,“ komentoval tehdy sochu čerta jeden z obyvatel Michal Rozhoň.