Příchozí budou moci zhlédnout i aktuální činnost členů skautu. „Součástí slavnostního otevření bude prezentace fotografií z průběhu stavby a činnosti oddílů. Připraven bude také doprovodný program a občerstvení,“ pozvala Šárka Pavlásková, mluvčí skautského střediska Doubravka Chotěboř.

Díky přestavbě získal každý dětský oddíl vlastní místnost pro své každotýdenní schůzky. V horním patře vznikly dvě velké klubovny, které budou sloužit k společným akcím celého střediska. V rámci rekonstrukce vznikl vhodný prostor pro skladování táborového vybavení, které je nyní uloženo v pronajatých prostorách. Byl tak vytvořen moderní prostor pro činnost celého střediska, které nyní může zvládnout rozšíření svojí členské základny,“ popsala Pavlásková.

Okrouhlice remizovala s Lipnicí.
Skláři nezvládli závěr zápasu

Práce na nové klubovně trvaly zhruba rok a půl a hlavním důvodem, proč se Chotěbořští do přestavby pustili, byl špatný technický stav klubovny. „Původní klubovna byla montovaná stavba ze 70. let, nejen svým vzhledem dokazovala, že stavba není bezpečná a už je dávno za svojí životností,“ dodala Pavlásková.