Absolvuje ho ve spolupráci s moravskou kapelou Nebe. Dlouhou jízdu napříč republikou zakončí v Havlíčkově Brodě.

Pět hudebníků z Jelena žije v Praze, dva jsou z Přibyslavi – baskytarista Ondřej Málek a houslista a hráč na klávesy Martin Kasal – osmou členkou kapely je zpěvačka Kateřina Marie Tichá, někdy v alternaci s Janou Kirschner, která svůj velký hit Co bylo dál? nazpívala právě s Jelenem.

Podle hudebního kritika Jaroslava Špuláka Jelen je „příjemným hudebním objevem loňského roku. Na jeho počátku vydal své první album Světlo ve tmě, na němž se folková hudba mísí s rockem. Následovala úspěšná sezóna, jejímž vrcholem byla nominace na objev roku v Českém slavíkovi a podzimní turné s kapelou Divokej Bill".

Frontmen kapely Jindra Polák po cestě s Divokým Billem řekl: „Všichni v kapele jsme se po skončení turné shodli, že jsme se ho na začátku vlastně báli. Mysleli jsme si, že přijdeme do vyprodaného sálu, ve kterém všichni přišli na Divokýho Billa, a když začneme hrát, určitě nás vypískají. Jenomže jsme nastoupili, lidé nás vzali, a dokonce znali naše písničky. Zpívali je s námi, bylo to velice milé překvapení. Potěšilo nás, že nás přijali, a byla to pro nás obrovská škola i impuls". Tvůrci televizního seriálu Všechny moje lásky, který je od konce ledna uváděn každou neděli na Primě, si za titulní píseň zvolili „jelení" Co bylo dál? s Janou Kirschner. Hlavní roli hraje Veronika Žilková. Jelen a Nebe po úvodních koncertech v Olomouci a pražské Lucerně včera hráli v Děčíně, dnes v Jablonci nad Nisou, dále je čekají tyto štace: Sušice, Plzeň, Brno, Litomyšl, Krnov, Ostrava a konečně 11. dubna Havlíčkův Brod.

Ivo Havlík