Chotěbořští radní myslí na využití volného času mládeže. „Na posledním zastupitelstvu jsme jednali i o nákupu stavby na sídlišti Na Chmelnici. Je to bývalý prodejní stánek, který nám majitel nabídl na základě předkupního práva. Město se rozhodlo, že tento objekt koupí a využije ho pro činnosti domu dětí a mládeže Junior,“ objasnil místostarosta Chotěboře Zdeněk Janovský.

Bývalý prodejní stánek se promění na denní centrum pro mladé. „V budoucnu by tam mohlo být takové komunitní centrum pro mládež, která se tam bude scházet, a zároveň by tam měli zázemí i železniční modeláři,“ poodhalil plány radnice Janovský. Právě kroužek železničních modelářů je jednou z aktivit, které nabízí místní dům dětí a mládeže.

Václavu Šrámkovi by osmdesátku nikdo nehádal i v tomto věku bývalý starosta denně pracuje na svém soukromém statku.
Bývalý starosta sedlačí, těší se z šesti pravnuků

Nová pobočka domu dětí navíc dětem ušetří čas. Na sídlišti Na Chmelnici jich žije hned několik a do nově vznikající klubovny to budou mít jen kousek. „Na tomto sídlišti je velká kumulace dětí, které by to sem v budoucnu měly blíž než do domu dětí. Využití bude celoroční,“ nastínil starosta města Tomáš Škaryd.