Smyslem Dnů pro seniory bylo vytvořit příjemné a milé prostředí pro seniory a nabídnout jim možnost aktivně a zajímavě trávit volný čas. Senioři mohli navštívit přednášky, hudební představení nebo absolvovat zdravotní monitoring včetně konzultace s výživovým poradcem.

„Podporovat aktivní a zdravý život seniorů je jedním z cílů krajské seniorské koncepce. Jsem rád, že takovéto aktivity pořádáme a je o ně mezi našimi seniory zájem,“ sdělil k miniolympiádě náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Pavel Franěk.

Ilustrační foto.
Otec měl strach o syna. Vše dobře dopadlo

Akci v Havlíčkově Brodě zakončila seniorská miniolympiáda. Její součástí byl hod na plechovky, šipky, kuželky, slalom nebo stavění pyramidy z kelímků. Nad hladkým průběhem sportovního klání dohlížela hlavní organizátorka a rozhodčí olympiády Ilona Loužecká, kontaktní pracovnice Senior Pointu Havlíčkův Brod.

„Jsem ráda, že bylo možné za podpory kraje letošní ročník rozšířit i o další týmy z ostatních Senior Pointů. Od seniorů jsem zaznamenala velice kladné odezvy a již nyní se těší na další ročník. Za skvělou organizaci musím pochválit studenty, kteří se k seniorům chovali velice pěkně,“ zhodnotila průběh akce Ilona Loužecká.

Oceněni byly všechny zúčastněné týmy, poháry a medaile předali zástupci kraje prvním třem nejlepším. Bronz si odnesli senioři z týmu Energie Senior Pointu Havlíčkův Brod, na stříbro dosáhl tým Červení, složený z havlíčkobrodských turistů. Zlaté medaile a pohár si odnesl tým Modrásků, který tvořila pětice seniorů z Přibyslavi.